AKCP lanceert modulair monitoringsplatform sensorProbeX+

AKCP kondigt de sensorProbeX+ aan, een Simple Network Management Protocol (SNMP) gebaseerd omgevings- en security monitoringsysteem. Het systeem kan worden aangesloten op allerlei intelligente sensoren en verzamelt de data die hiermee wordt verzameld. Het systeem is modulair en kan hierdoor volledig naar wens worden vormgegeven.

De sensorProbeX+ is standaard voorzien van een Ethernet-poort en vier intelligente sensorpoorten. De rest van de unit kan naar wens worden vormgegeven met allerlei modules. Denk hierbij aan een module met extra sensorpoorten, een 3G GSM modem, een module voor droge contacten en een module voor I/O beheer.

Een divers scala aan sensoren

Op deze poorten kunnen intelligente sensoren worden aangesloten die eveneens door AKCP worden geleverd. Hierbij kan een keuze worden gemaakt uit een assortiment van bijna 150 sensoren. Denk hierbij aan sensoren voor het meten van bijvoorbeeld waterlekkage, luchtvochtigheid, temperatuur en luchtstromen. Andere voorbeelden zijn sensoren die RFID-sloten, beveiligingscamera’s of rookmelders aansturen, sensoren voor power monitoring en een Thermal Map Sensor.

Op zijn website stelt AKCP een configurator beschikbaar waarmee de sensorProbeX+ geheel naar wens kan worden vormgegeven met modules en sensoren. Deze configuratie kan vervolgens direct vanuit de configurator worden besteld. Het basismodel van de sensorProbeX+ is beschikbaar vanaf $675.

akcp-sensorprobexplus
Dossiers
Lees ook
Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Als onderdeel van een een langer lopende samenwerking tussen Allegro Packets en Keysight is nu opnieuw een gezamenlijke oplossing ontwikkeld. Het resultaat is de integratie van de Keysight Hawkeye Agent in de Allegro Network Multimeter als onderdeel van release 4.1.

Euralarm start nieuwe taskforce voor branddetectie via video

Euralarm start nieuwe taskforce voor branddetectie via video

Euralarm heeft de oprichting aangekondigd van een nieuwe Task Force, genaamd Video Brand-detectie of Video Fire Detection (VFD). Deze stap markeert voor de organisatie een belangrijke verschuiving in de benadering van brandveiligheid, door de integratie van videotechnologieën in de strijd tegen brandgevaar in onder andere datacenters. De zog1

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.