Datwyler introduceert FO-DCS speedconverter inschuifmodules

Datwyler introduceert de nieuwe FO-DCS speedconverter inschuifmodules. Met deze modules kunnen alle bekende multimode- en singlemode-QSFP-toepassingen, zoals SR4, PSM4, PLR4 en FCp, in vier duplex kanalen geconverteerd worden. De connectiviteit van deze cassettes scheidt de drie aankomende paralleloptiek links in telkens vier duplex links.

40G- en 100G-toepassingen zijn in de datacenter-omgeving realiteit geworden, en hogere overdrachtssnelheden zullen binnenkort volgen. High-speed glasvezellinks verbinden de switches met elkaar en met zowel de huidige 10G-servers als de toekomstige servergeneraties (25G en 50G). Op het switchniveau moeten meerdere duplex links voordelig op dergelijke high-speed links geaggregeerd worden. Deze eis kan nu heel eenvoudig gerealiseerd worden met de nieuwe speedconverter cassettes van Datwyler.

Leverbaar voor OM3, OM4 en OS2

De cassettes, die leverbaar zijn voor OM3, OM4 en OS2, hebben aan de achterkant twee 12-vezel-MTP-koppelingen en leiden deze 24 vezels via geïntegreerde fanouts naar drie keer vier duplex poorten aan de voorkant. In combinatie met een FO-DCS converter cassette aan het andere einde van de 24-vezelige links kunnen bijvoorbeeld drie 100G-transceivers veilig verbonden worden met drie keer vier 25G-transceivers.

De inschuifmodules worden in FO-DCS-panels en -subracks ingezet. Op 3HE kunnen met dit moduletype pakkingsdichtheden tot 288 vezels gerealiseerd worden. Ze bestaan uit een stabiele behuizing (PC) in polycarbonaat met insteekbare zijwanden en een 3HE/7TE-frontplaat in PC (zwart) of aluminium. De PC-versie biedt twee geïntegreerde etiketstroken voor opschriften.

Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.