Future Facilities helpt de Performance Indicator van datacenters te bepalen

datacenter

Future Facilities, leverancier van simulatiesoftware voor datacenters, lanceert een PI Assessment Service voor de Performance Indicator (PI) van The Green Grid. De dienst helpt datacenterbeheerders de PI van hun datacenters te berekenen.

Power Usage Effectiveness (PUE) is lange tijd de standaard geweest voor het meten van de energie-efficiëntie van datacenters. De PUE kan nog steeds worden gebruikt om de energie-efficiëntie van datacenters te berekenen. De PI maakt inzichtelijk of de prestaties van een datacenters voldoen aan de behoefte van de business.

Drie meetwaarden

De PI is gebaseerd op drie verschillende meetwaarden:

  • De PUE ratio (PUEr) - geeft de PUE weer in verhouding met de voorgenomen efficiëntie.
  • IT Thermal Conformance - zorgt dat IT-apparatuur in normale bedrijfsvoering de lucht met de juiste temperatuur krijgt aangeleverd.
  • IT Thermal Resilience - minimaliseert het risico dat apparatuur oververhit raakt indien redundante koelsystemen het laten afweten of gepland onderhoud wordt uitgevoerd.

De combinatie van deze waarden vormen samen de PI, die datacenterbeheerders en -eigenaren helpen beter geïnformeerde keuzes te maken bij het bepalen van de koelprestaties. Beheerders kunnen:

  • de balans tussen de meetwaarden en de wijze waarop de waarden zich tot elkaar verhouden visualiseren;
  • voor iedere meetwaarden bepaalde doelwaarden instellen op basis van behoefte van de business, kritiekheid van IT-apparatuur en het ontwerp van de faciliteit;
  • prestaties van een faciliteit gedurende diens levensduur monitoren;
  • operationele plannen testen en vergelijken voordat deze worden geïmplementeerd.

PI Assessment Service

De PI Assessment Service van Future Facilities helpt datacenterbeheerders deze waarden te bepalen en de PI te gebruiken om de efficiëntie van hun datacenter inzichtelijk te maken. Meer informatie over de dienst is hier te vinden.

Dossiers