Probleem met stroomonderbreker veroorzaakte storing in Brits datacenter Global Switch

datacenter2

Een datacenter in het Britse Londen van Global Switch, Global Switch 2, werd op 10 september getroffen door een storing. De storing duurde minder dan een seconde, maar leidde desondanks tot forse problemen voor klanten van Global Switch. De storing blijkt te zijn veroorzaakt door een probleem met een stroomonderbreker van een UPS-systeem.

De storing is pijnlijk voor Global Switch, aangezien het de tweede keer is in slechts drie maanden tijd dat het datacenter met problemen kampt. Ditmaal meldden onder andere Claranet, EX Networks en Tagadab door de storing bij Global Switch te zijn getroffen. De partijen melden dat de problemen weliswaar binnen enkele uren waren opgelost, maar de locatie vervolgens twee dagen lang zonder noodstroomvoorziening heeft gedraaid.

Drie verdiepingen getroffen

Het datacenter draait in principe op stroom die wordt aangeleverd door de noodstroomvoorziening, en kan indien meer capaciteit nodig is het reguliere stroomnetwerk aanspreken. In totaal maakt het datacenter gebruik van vier UPS-systemen, die ieder verschillende verdiepingen van het datacenters ondersteunen. De stroomonderbreker die op 10 september problemen gaf hoort bij een UPS-systeem dat door drie verdiepingen van het datacenter gebruikt worden.

De problemen in het datacenter begonnen op 12:00 uur Nederlandse tijd en werden veroorzaakt door problemen met een stroomonderbreker van een dieselgenerator. Zodra de storing in de stroomonderbreker zich voordeed is Global Switch 2 overgeschakeld op het reguliere energienetwerk. Hierbij trad echter een onderbreking van de stroomvoorziening op van 222ms. Dit was voldoende om de stroomvoorziening naar apparatuur van klanten op drie verdiepingen te verstoren, waardoor hier geautomatiseerde procedures werden opgestart om systemen uit te schakelen.

Eerdere storing

Global Switch werd op 23 juni ook al getroffen door een storing, die vermoedelijk is veroorzaakt door blikseminslag. Ook bij deze storing werden drie verdiepingen van het datacenter getroffen, waardoor de dienstverlening naar getroffen klanten enkele uren werd onderbroken.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

De nieuwe UPS van Delta biedt betrouwbare bescherming, kosteneffectief vermogen met een compact formaat en hoogwaardige prestaties. Delta, een aanbieder van oplossingen voor stroom- en thermisch beheer in datacenters, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van zijn UPS-voedingen uit de Ultron HPH-serie.

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Door hardware, software en services te combineren via een ‘as-a-service’-aanbod, bieden IT-distributeurs aan IT-partners de mogelijkheid om met nieuwe servicemogelijkheden voorspelbare, terugkerende inkomsten te genereren.