Storing in datacenter levert Delta Airlines 150 miljoen dollar schade op

vliegtuig-dimitris-petridis-freeimages

Dat downtime in datacenters kostbaar is zal niemand verbazen. Zo wees onderzoek van het Ponemon Institute eerder uit dat downtime per minuut gemiddeld 5.785 euro kost. Deze kosten verbleken echter bij de schade die Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines geleden heeft door een recente storing in een datacenter van Delta stelt hierdoor 150 miljoen dollar schade te hebben opgelopen.

Dit heeft Delta bekend gemaakt op een conferentie voor de transportsector in het Amerikaanse Boston, meldt Datacenter Knowledge. Delta werd op 8 augustus geconfronteerd met een grote datacenterstoring, waardoor een groot aantal vluchten moesten worden geannuleerd. In eerste instantie weet Delta de problemen aan een stroomstoring, maar al snel bleken de problemen intern te zijn ontstaan.

Brand in een Automatic Transfer Switch

Bij een reguliere test schakelde medewerkers van Delta de stroomvoorziening van het datacenter over op de noodstroomvoorziening. Hierbij ontstonden echter problemen met de Automatic Transfer Switch (ATS) die de energievoorziening van het datacenter overschakelt naar de noodstroomvoorziening. In de ATS ontstond brand, waardoor een groot aantal servers in het datacenters zonder stroom kwamen te zitten. De storing kon pas na vijf uur worden opgelost.

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij meldt nu forse financiële schade te hebben geleden door het incident. Zo moest Delta een groot aantal vluchten schrappen door de downtime. Passagiers die een ticket hadden gekocht voor deze vluchten hebben van Delta hun geld teruggekregen. De totale schade zou ruim 150 miljoen dollar bedragen.

Meer over
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.