Seminar: 'Het Proximity Datacenter'

Op 22 september organiseert Datacenter Arnhem een seminar over de ontwikkelingen, innovatie en vernieuwing in de datacenter markt. Tijdens deze bijeenkomst zullen experts vanuit verschillende invalshoeken hun visie delen.

Onze economie wordt steeds meer een digitale economie, en onze samenleving steeds meer een digitale samenleving. Dit wordt allemaal mogelijk gemaakt door de digitale infrastructuur. De infrastructuur voor deze clouddiensten wordt steeds meer gedomineerd door de Grote Vier: Amazon, Google, Microsoft en IBM. En zij drukken kleinere partijen volledig weg, volgens het bureau Canalys.

Toch groeit de Datacentersector en is het naast kaas het nieuwe Nederlandse exportproduct. Nederland speelt een belangrijke rol in de markt. De Amsterdam Internet Exchange is het grootste internet knooppunt ter wereld.

DCA_Event-Persbericht-07092

Op 22 september organiseert Datacenter Arnhem een seminar over de ontwikkelingen, innovatie en vernieuwing in de datacenter markt. Steven Peters van ABN AMRO bijt het spits af en zal inzicht geven in trends en ontwikkelingen in de ICT markt. Vervolgens presenteert Koen molenaar zijn onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen naar de ontwikkeling in de verschillende datacenter segmenten. Daarna zal Alex van der Stam van Universal IT ingaan op de rol die het lokale datacenter speelt voor zijn bedrijf. Tijdens de pauze is er mogelijkheid voor een persoonlijke rondleiding door het datacenter. Na de pauze geeft Wim van Laarhoven een presentatie over de techniek en innovatie. Daarna zal Stijn Grove een lezing geven over het belang en de rol van de overkoepelende organisatie (Dutch Datacenter Association). Tot slot zullen alle sprekers deelnemen aan een discussiepanel onder leiding van Simon Besteman van ISPConnect. We sluiten af met een netwerkborrel.

U kunt zich hier opgeven.

Dossiers