Infographic: in deze datacenters komen (zeer) hoge temperaturen voor

Koeling is in datacenters noodzakelijk om datacenterapparatuur op de juiste temperatuur te houden en optimaal te laten presteren. Veel datacenters hanteren hierbij 22 of 23℃ als de optimale temperatuur. Dit betekent echter niet dat er geen hoge temperaturen voorkomen in datacenters of dat geen enkel datacenter van deze optimale temperatuur afwijkt. RF Code heeft een aantal datacenters waar opvallend hoge temperaturen voorkomen op een rijtje gezet in een infographic.

In de infographic zet het bedrijf een vijftal datacenters op een rijtje waarin hoge temperaturen voorkomen. Het gaat hierbij onder andere om een datacenter van MTN in Zuid-Afrika dat wordt gekoeld met behulp van chillers. In het datacenter wordt water door zonnespiegels verwarmd tot een temperatuur van 180℃, waarna de warmte wordt omgezet in energie en deze energie kan worden gebruikt om de chillers aan te drijven.

Een ander datacenter dat in de infographic wordt vermeld is een datacenter van eBay in de Amerikaanse staat Arizona. Deze faciliteit draait bij een temperatuur van 46℃. Het datacenter staat in een woestijn en kan dankzij deze hogere temperatuur gebruik maken van vrije koeling op warmte af te voeren. Daarnaast wordt voor koeling ook warm water ingezet, dat wordt opgeslagen in bovengrondse tanks buiten het datacenter. Dit water wordt opgewarmd door de zon.

Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.