Instant Data Centers neemt intellectuele eigendommen over van failliete Elliptical Mobile Solutions

instant-data-centers-raser-hd

Het marketingbureau Managed Admin neemt de intellectuele eigendommen over van Elliptical Mobile Solutions, dat micro datacenters inclusief koeling en energievoorziening leverde aan onder andere AOL. Dit bedrijf ging in 2015 failliet. Op basis van patenten en technologie van Elliptical Mobile Solutions richt Managed Admin nu Instant Data Centers op. Dit bedrijf richt zich eveneens op micro datacenters.

AOL maakte in 2012 bekend micro datacenters van Elliptical Mobile Solutions te gaan implementeren om capaciteit te kunnen distribueren en wat we nu edge datacenters noemen te creëren. Ondanks deze deal wist Elliptical Mobile Solutions het hoofd niet boven water te houden en ging het bedrijf in januari 2015 failliet.

Instant Data Centers

Het intellectuele eigendom van Elliptical is nu overgenomen door het online marketingbureau Managed Admin, dat op basis hiervan het nieuwe bedrijf Instant Data Centers heeft opgericht. Managed Admin zegt tegenover Phoenix Business Journal hiermee het ‘oude team weer aan het werk te willen zetten en het bedrijf helpen te groeien’.

Russ Daily, CEO van Instant Data Centers, noemt edge datacenters efficiënt. “Je zet geen melk op het aanrecht om vervolgens met behulp van de airconditioning het volledige huis te koelen om de melk koud te houden”, aldus Daily. “Dit is precies wat wij bij Instant Data Centers doen: we koelen de melk in plaats van de kamer met behulp van patenten en technologie van Elliptical Mobile Solutions.”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.