Critical Environment Future Thinking award voor cloud gebaseerd monitoring- en beheerplatform Romonet

Het cloud gebaseerde monitoring- en beheerplatform voor datacenters Romonet wint de Critical Environment Future Thinking award tijdens de DatacenterDynamics Awards 2016. Het bedrijf levert het Romonet Platform, een platform waarmee de prestaties van een datacenter kunnen worden vergeleken met die van andere datacenters. Het platform geeft met behulp van voorspellende modellen inzicht in de impact van investeringen op de prestaties van een datacenter.

Het Romonet platform is volledig cloud gebaseerd en kan worden uitgerold in zowel de public als private cloud. Het platform bevat een database met operationele data van allerlei datacenters met betrekking tot onder andere energiegebruik, de klimaatomstandigheden in het datacenter en kosten. Datacenterbeheerders kunnen gegevens van hun datacenter naast deze database leggen om de eigen prestaties te vergelijken met die van anderen. De database bevat inmiddels gegevens over 500 datacenters.

Romonet richt zich voornamelijk op kwantificeerbare meetgegevens, zoals de Power Usage Efectiveness (PUE) en het waterverbruik van een datacenter. Het is echter ook mogelijk de kosten van downtime en kosten van eventueel reparatiewerk mee te nemen in de analyses, evenals schade die downtime toebrengt aan de reputatie van een bedrijf en verlies van marktwaarde. Data wordt door het platform nagenoeg in real-time beschikbaar gesteld en gecombineerd met adviezen over maatregelen die kunnen worden genomen om de prestaties te verbeteren.

Dossiers
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.