Schneider Electric introduceert StruxureWare Data Center Operation v8.0

Schneider Electric introduceert versie 8.0 van StruxureWare Data Center Operation. Deze nieuwe versie biedt onder andere een beter overzicht van de verschillende datacenteronderdelen, ook voor de huurders van datacenterruimten die via een 'Tenant Portal' toegang krijgen tot de informatie.

schneiderelectric StruxureWare Data Center Operation v8.0 is een belangrijk onderdeel van StruxureWare for Data Centers. Dit Data Center Infrastructure Management (DCIM)-softwarepakket van Schneider Electric verzamelt en beheert gegevens over de activa van een datacenter, het gebruik van bijvoorbeeld koeling en stroom en de operationele status gedurende de gehele levenscyclus van het datacenter. Datacentermanagers gebruiken deze informatie voor de optimalisatie van de prestaties van het rekencentrum.

Met de DCIM-applicatie StruxureWare Data Center Operation kunnen datacentermanagers het elektriciteitsverbruik, de koeling en de beveiliging in het datacenter monitoren, beheren, analyseren en optimaliseren. Data Center Operation v8.0 biedt nieuwe mogelijkheden die de verschillende belanghebbenden in het datacenter - waaronder ook de huurders van colocatieruimten - een beter inzicht geven in bijvoorbeeld het gebruik van datacenteronderdelen als koeling, ruimte en stroom. Dit stelt bedrijven in staat om hun datacenter over meerdere domeinen heen te beheren en een ideale balans aan te brengen tussen hoge beschikbaarheid en maximale efficiëntie. 

Fundament voor nieuwe diensten

"De beheerders van zowel enterprise-datacenters als colocatiefaciliteiten worden geconfronteerd met een groeiend aantal uitdagingen", zegt Cees de Vogel, pre sales StruxureWare engineer bij Schneider Electric Nederland. "Ze moeten het tempo van de business bijhouden en voorzien in een stijgende behoefte aan capaciteit en performance, en dat in een markt met steeds meer concurrentie. StruxureWare Data Center Operation v8.0 biedt inzicht in datacenteronderdelen, mogelijkheden voor capaciteitsplanning en risicomanagementfunctionaliteit die datacentermanagers nodig hebben voor de optimalisatie van de prestaties en efficiëntie van hun systemen. Ook maakt versie 8.0 het mogelijk de klanten van het datacenter nieuwe diensten aan te bieden waardoor de business verder kan groeien."

De nieuwe versie borduurt verder op de reeds bestaande mogelijkheden om het beheer van het datacenter te vereenvoudigen. Nieuwe functionaliteiten zijn onder andere:

  • Web Client: geeft de gebruiker via een moderne webbrowser inzicht in onder andere de datacenteronderdelen, het stroomgebruik en de capaciteit. Hierdoor gaan de onderhoudskosten omlaag en kunnen beheerders beter realtime beslissingen nemen.
  • Tenant Portal: Schneider Electric maakt hiermee voor colocatieproviders het beheer van huurders van datacenterruimte op individueel niveau mogelijk. Een provider kan met een enkele muisklik een huurder toegang geven tot het portaal en instellen welke informatie wordt gedeeld. Op die manier krijgt de huurder bijvoorbeeld inzicht in de afgenomen racks, de gereserveerde capaciteit, het gemeten stroomverbruik en de temperatuur in de racks. Huurders beschikken ook over een 'KPI-dashboard'. Toegang tot het lokale netwerk van de provider is hiervoor niet nodig.
  • Capaciteitsplanning gelijkstroom en risicomanagement: Schneider Electric is de eerste en enige DCIM-leverancier die zowel capaciteitsplanning van gelijkstroom als risicomanagement biedt, bovenop de ondersteuning van gemengde stroominfrastructuren (zowel AC als DC). Daardoor kunnen datacentermanagers DC-gevoede apparatuur inzetten in hun datacenter, en de capaciteit van en risico's voor de gelijkstroomvoeding intelligenter plannen en beoordelen.
  • Predicted Power: biedt capaciteitsplanning op het niveau van het rack en de stroomonderbreker. Omdat de toekomstige belasting wordt ingeschat op basis van actuele stroommetingen, is het ook mogelijk om de onbenutte capaciteit te ontgrendelen.
Meer over
Lees ook
Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is:  voor de CIO en anderen

Loek Wilden van Schneider Electric legt uit waarom DCIM onmisbaar is: voor de CIO en anderen

Schneider Electric heeft het afgelopen jaar de online DCIM Monitoring Value Calculator For Distributed IT beschikbaar gesteld. Wat die tool precies kan en waarom DCIM steeds belangrijker wordt legt datacenter lifecycle consultant Loek Wilden uit.

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

Hoe moderne DCIM bijdraagt aan het succes van de CIO

CIO's spelen steeds vaker een leidende rol bij het stimuleren van bedrijfsinnovatie, het afstemmen van IT-projecten op bedrijfsdoelstellingen, het digitaliseren van bedrijfsactiviteiten en het leiden van programma’s voor organisatieverandering. Hierdoor is hun baan belangrijker en complexer geworden.

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

Nieuwe versie van openDCIM beschikbaar

openDCIM, een belangrijk open source-project op het gebied van datacenter infrastucture management, heeft versie 23.04 uitgebracht. Deze nieuwe versie omvat onder andere is een serie bugfixes voor de gebruikersinterface (UI). Met deze nieuwe versie 23.04 kunnen openDCIM-gebruikers hun datacenterinfrastructuurbeheer naar een hoger niveau tillen, d1