Minkels en ICTroom sluiten channel partnership voor EMEA regio

Datacenterleverancier Minkels, onderdeel van Legrand, maakt bekend een samenwerkingsovereenkomst met channel partner ICTroom te hebben getekend. ICTroom is een Nederlandse datacenter integrator met verschillende kantoren in Europa. Het tekenen van de Solution Partner Agreement door Minkels en ICTroom is bedoeld om klanten in EMEA meer inrichtingsflexibiliteit te bieden en hen te helpen toekomstbestendige datacenters te bouwen.

ICTroom werkt samen met verschillende merken voor datacenteroplossingen. ICTroom is daarbij altijd op zoek naar de beste ‘fit’ voor de klant. Zo stelt ICTroom taskforces aan om samen met de klant de beschikbare oplossingen op de markt te vergelijken en te evalueren. Minkels valt hierbij volgens ICTroom in positieve zin op, door het uitgebreide portfolio op het gebied van datacenterinfrastructuur. De channel partnerovereenkomst stelt Minkels en ICTroom in staat de flexibiliteit van de inrichting van datacenters te vergroten.

Geïntegreerde designs

“Wij zien ICTroom als een kennisorganisatie met een visie, die goed aansluit bij de denk- en werkwijze van Minkels,” zegt Ramon de Groot, Business Unit Manager Netherlands | Director Export, Minkels. “Onze engineers weten elkaar steeds vaker te vinden en komen zo gezamenlijk tot geïntegreerde designs, bijvoorbeeld op het gebied van datacenter security. Met het Solution Partnership bezegelen we onze goede relatie. We hebben dan ook hoge verwachtingen van ons partnership in de EMEA-regio.”

“Inmiddels hebben wij vele projecten gezamenlijk opgepakt en succesvol afgerond”, aldus Jeroen van der Reijken, Sales Director, ICTroom. “Onlangs hebben wij – met behulp van de Minkels-oplossingen – nog één van de meest energie-efficiënte datacenters van Nederland opgeleverd voor Cegeka, een Europese ICT-groep met 3.500 werknemers en kantoren in heel Europa.” Ramon de Groot vult aan: “Het gloednieuwe datacenter bevat diverse Minkels-oplossingen – zoals Next Generation Cold Corridors – en is zeer flexibel, veilig en energie-efficiënt ontworpen (PUE van 1,14).”

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)