Investering van 130 miljoen dollar voor SaaS datacentermonitoring startup

De private investeringsmaatschappij Providence Strategic Growth (PSG) investeert 130 miljoen dollar in LogicMonitor. LogicMonitor is een startup gespecialiseerd in monitoringsoftware voor datacenters die als Software-as-a-Service (SaaS) wordt aangeboden.

Het Amerikaanse LogicMonitor biedt datacenterbeheerders de mogelijkheid allerlei hardware in hun datacenter te monitoren, waaronder netwerkapparatuur, storage arrays en servers. Daarnaast kunnen beheerders ook eventuele cloud infrastructuur via de oplossing monitoren. Verschillende grote cloud providers worden ondersteund, waaronder Microsoft Azure en Amazon Web Services (AWS). Dit maakt de SaaS dienst geschikt voor het monitoren van hybride omgevingen. Onder andere Trulia, Citrix, Zendesk, JetBlue en National Geographic maken gebruik van de SaaS dienst van LogicMonitor.

LogicMonitor wil de investering van 130 miljoen dollar gebruiken om zijn internationale activiteiten uit te breiden. “We zullen agressief blijven investeren in nieuwe productverbeteringen om te kunnen voldoen aan de snel ontwikkelende dynamiek van technisch geavanceerde, complexe en grote IT-omgevingen”, legt Kevin McGibben, CEO van LogicMonitor, uit.

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)