CoolIT Systems introduceert warmtewisselaar voor HPC datacenters

CoolIT Systems lanceert de CHx80 warmtewisselaarmodule. De unit is gericht op High Performance Computing (HPC) datacenters en koelt met behulp van warm water. De module is geschikt voor een warmtelast van 80kW+ en kan tot 120 servers koelen.

De CHx80 neemt 4U aan rackruimte in beslag en maakt gebruik van waterkoeling. De koeling voldoet aan ASHRAE klassen W3 - W5, en koelt met warm water van 2°C tot 45°C de processoren en andere componenten die warmte genereren.

Geen extra koeling nodig

Indien de CHx80 wordt geïmplementeerd zijn geen extra koelinstallaties nodig in het datacenter. CoolIT Systems stelt dat het energierekening voor de koeling en ventilatoren in een datacenter fors kan worden verlaagd. Het is ook mogelijk warmte te hergebruiken om aangrenzende gebouwen te verwarmen.

De CHx80 is voorzien van een gecentraliseerd pompsysteem en een beheersysteem waarmee in totaal 15 sensoren kunnen worden beheerd. Dit beheersysteem kan worden aangestuurd via een 4,3” LCD-scherm of via onder andere Modbus en SNMP. De CHx80 kan in verschillende modi opereren. Datacenterbeheerders kunnen deze modi naar wens aanpassen om deze te optimaliseren voor hun datacenter.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.