Siemon introduceert nieuwe PowerMax PDU-reeks

Siemon, leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen, kondigt een nieuwe reeks Power Distribution Units (PDU’s) aan. De nieuwe PowerMax PDU's worden in eerste instantie aangeboden in een basisversie en een versie met meetfunctie.

De nieuwe basis- en metered PDU's zijn zowel voor eenfasespanning als voor driefasenspanning leverbaar. Ze hebben één ingang in diverse stroomsterkten en voltages met NEMA- of IEC-stekker. Er zijn verschillende uitgangsopties leverbaar die 120 V, 208 V of 230 V distribueren naar in racks ingebouwde IT-apparatuur, variërend van 1,8 kW tot 7,36 kW.

Verschil tussen basis- en metered PDU’s

De basis-PDU’s vormen een goedkoop alternatief voor alledaagse, betrouwbare stroomverdeling in omgevingen die geen geavanceerde functies vereisen. Metered PDU's hebben een grotere nauwkeurigheid van ±1% en bieden visuele monitoringsmogelijkheden via een ingebouwde ledmeter waarop realtime energieverbruiksgegevens worden weergegeven.

Siemon_PowerMax metered PDU

"De betrouwbare en tegelijkertijd kosteneffectieve distributie van stroom naar IT-apparatuur is van het grootste belang voor netwerk- en datacentermanagers", stelt Alberto Zucchinali, Data Centre Solutions and Services Manager bij Siemon EMEA. "We zijn heel trots op onze nieuwe PowerMax PDU-reeks, waarvan in eerste instantie de basisversie en de versie met meetfunctie worden geïntroduceerd. Ze zullen worden gevolgd door intelligente PDU's, zoals monitored, smart, switched en managed versies.”

Horizontale en verticale uitvoeringen

Alle PowerMax PDU's zijn leverbaar in horizontale en verticale uitvoeringen, zijn afgewerkt met een gladde poedercoating en hebben een degelijke constructie met gesoldeerde contacten voor maximale betrouwbaarheid. Horizontale PDU's kunnen eenvoudig in elk standaard 19 inch-rack (482,6 mm) worden geplaatst, terwijl verticale PDU's uitstekend passen in de verticale zero-U-ruimte van bijvoorbeeld de VersaPOD- en V800-cabinets van Siemon.

Dossiers
Meer over
Lees ook
RiMatrix Next Generation: het toekomstplatform voor alle IT-scenario’s

RiMatrix Next Generation: het toekomstplatform voor alle IT-scenario’s

Met het IT-infrastructuurplatform RiMatrix Next Generation (NG) heeft Rittal een nieuw modulair systeem ontwikkeld voor een flexibele, veilige en snelle opbouw van computerruimten. Op basis van een open platformarchitectuur zijn wereldwijd investering zekere, individuele oplossingen te realiseren voor alle toekomstige IT-scenario's.

Rittal presenteert nieuwe generatie PDU's

Rittal presenteert nieuwe generatie PDU's

Het energieverbruik vormt een belangrijke factor voor een economische werking van de IT. Maximale transparantie bij het verbruik is essentieel. Hiervoor heeft Rittal zijn nieuwe PDUproductfamilie (Power Distribution Unit) uitgerust met uitgebreide meetfuncties voor een gedetailleerde energieanalyse.

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Veilig vormgeven van digitale transformatie

Herken en minimaliseer de uitvalsrisico’s van een IT-infrastructuur Om economische redenen is het voor veel middelgrote bedrijven moeilijk de eigen IT-experts alleen in te zetten voor de monitoring van IT-systemen. De oplossing? Een slim monitoring-softwareprogramma dat de grotendeels geautomatiseerde infrastructuur rondom de computerruimte bewaak1