Microsoft gaat datacenters verduurzamen

windmolens

De tech sector moet erkennen dat datacenters één van de grootste energieverbruikers op de planeet zijn. Het is dan ook noodzakelijk dat wordt ingezet op het groenere datacenters, die minder impact hebben op het milieu en de planeet. Dit stelt Microsoft. Het bedrijf wil in de komende jaren flink gaan inzetten op het verduurzamen van zijn datacenters.

Dit stelt Brad Smith, Microsoft President en Chief Legal Officer, in een blogpost. In de blogpost zet Microsoft uiteen hoe het bedrijf de komende jaren de impact van zijn datacenters op het milieu wil terugdringen. Smith stelt dat 100% CO2-neutrale datacenters niet voldoende zijn.

Duurzame energiebronnen

Microsoft wil datacenters meer gaan aandrijven met duurzame energiebronnen, zoals windenergie, waterkracht en zonne-energie. Het Amerikaanse IT-bedrijf stelt zichzelf als doel eind 2018 haar datacenters voor 50% aan te drijven met duurzame energie. In het begin van het volgende decennium moet dit percentage zijn opgelopen tot meer dan 60%.

Smith wijst erop dat deze doelstelling niet eenvoudig te halen, vooral door de grote groei die datacenters naar verwachting in deze periode zullen doormaken. Hij stelt dan ook dat een principiële aanpak nodig is om dit doel te realiseren. Hierbij moeten deze principes worden vertaald in duidelijke en concrete doelen, die Microsoft kan gebruiken om zichzelf verantwoordelijk te houden voor de impact van zijn datacenters op het milieu.

Dossiers
Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

Iceberg Data Lab, een van oorsprong Franse startup, speelt een nog weinig bekende maar desondanks belangrijke rol in het verzamelen en analyseren van milieu-gerelateerde gegevens, een domein dat steeds belangrijker wordt