Jerry Bowman en Jeff Medeiros spreken op 2016 BICSI Mainland Europe Conference

BICSI kondigt de eerste sprekers aan voor zijn 2016 BICSI Mainland Europe Conference. Het gaat om Jerry Bowman van InfraGard en Jeff Medeiros van de NYU Stern School of Business.

Dit meldt Business Critical Infrastructures. De 2016 BICSI Mainland Europe Conference staat voor 4 oktober 2016 op de planning. Op de conferentie komt een groot aantal internationale sprekers aan het woord. Keynote spreker is Jerry L. Bowman, RCDD, RTPM, CISSP, CPP, CDCDP, voormalig BICSI directeur en de huidige directeur en CEO van InfraGard. InfraGard is een partnership tussen de Amerikaanse FBI en de private sector.

Jerry L. Bowman

JBowman-Board-Photo-2015-150x150 Jerry L. Bowman

Jerry is Chief Business Development Officer bij IMTAS, een consultancybureau gericht op IT en management uit de Amerikaanse staat Virginia. Zijn presentatie geeft een overzicht van de huidige en opkomende dreigingen voor de wereldwijde kritieke infrastructuur. Daarnaast besteedt Jerry ook aandacht aan opkomende standaarden, technologie en best practices om deze IT-bedreigingen indien mogelijk te mitigeren. Hierbij gaat hij onder andere in op recente standaarden zoals het US National Institutes of Standards and Technology (NIST) Cyber Security Framework, ISO/IEC 27001 en de wijze waarop deze zich verhouden ten opzichte van het European Programme for Critical Infrastructure Protection (2004).

De presentatie kijkt ook naar de technische risico’s van Bring Your Own Device (BYOD), the Internet of Things (IOT), elektromagnetische pulsen, de toenemende afhankelijkheid van satelliet-gebaseerde diensten en de toenemende integratie van gebouwbeheersystemen in het traditionele netwerk. De presentatie geeft ook inzicht in de rol van BICSI leden en aandeelhouders bij het beschermen van de kritieke infrastructuur in hun land.

Jeff Medeiros

bicsi-jeff-medeiros Jeff Medeiros

De tweede internationale spreker die BISCI aankondigt is Jeff Medeiros. Jeff is een hoogleraar en spreker op het gebied van informatiesystemen, e-commerce en entrepreneurship. Hij beschikt over een Bachelor of Science in Marketing & Financiën en een MBA in Informatiesystemen. Jeff is de oprichter en voormalig CEO van een tech bedrijf in Silicon Valley, waar hij bij betrokken is geweest tijdens de opkomst, ondergang en herstel van de dot-com bubble, een periode die ook wel de internetzeepbel wordt genoemd. Jeff is op dit moment medeoprichter van Keastone, een Software-as-a-Service (SaaS) providers die de wijze waarop mensen hun informatie beheren wil veranderen.

Jeff bouwt in zijn presentatie voort op zijn kennis en ervaring met datacenters en de infrastructurele zijde van IT. In zijn presentatie legt Jeff uit wat er gebeurt in cloud computing en everything-as-a-service modellen, en hoe deze ontwikkelingen de eisen aan strategisch datacenterontwerp en tactische uitrol van diensten beïnvloeden.

Andere sprekers

BICSI kondigt de komende week meer sprekers aan. Houd de website van de conferentie in de gaten voor de laatste informatie.