Simulatie wijst uit dat 4 R’s of Airflow Management methodologie tot forse besparingen leidt

datacenter2

Upsite Technologies, leverancier van oplossingen voor het beheer van luchtstromen, maakt bekend 4 R’s of Airflow Management methodologie te hebben getest met behulp van een CFD simulatietool. Deze simulatie toont aan dat de methodologie tot energiebesparingen leidt. In een datacenter van ruim 370 vierkante meter blijkt het toepassen van de methodologie tot een besparing te leiden van ruim 60.000 dollar op jaarbasis.

De 4 R’s of Airflow Management methodologie helpt wijzigingen door te voeren in datacenters die helpen de koeling te optimaliseren en het beheer van luchtstromen te optimaliseren. Denk hierbij aan verbeteringen en best practices op het gebied van racks, verhoogde vloeren en eigenschappen van de ruimte. Dit leidt tot een lagere Power Usage Effectiveness (PUE), waardoor datacenterbeheerders hun energiekosten kunnen verlagen en de betrouwbaarheid van IT-apparatuur kunnen vergroten.

Simulatie

De methodologie is getest met behulp van de 6SigmaDCX CFD simulatietool van Future Facilities North America (Future Facilities NA). Hierbij is een datacenter van ruim 370 vierkante meter als testlocatie genomen en is gekeken welke impact de wijzigingen uit de methodologie hebben op vier gebieden: racks, verhoogde vloeren, rijen met datacenterkasten en de ruimte.

Het implementeren van de methodologie bleek te leiden tot:

  • Een reductie in de maximale uitlaattemperatuur van IT-apparatuur van 13,1 graden Celsius
  • Een verhoging van de temperatuur van aangevoerde lucht voor de koeling met 12,2 graden Celsius
  • Het verhogen van de draaisnelheid van ventilatoren met 35% en het uitschakelen van één koelunit
  • Het terugdringen van de Partial PUE (pPUE) van 1,54 naar 1,34
  • Ruim 60.000 dollar in besparingen op de jaarlijkse kosten
  • Een Return On Investment (ROI) van 15 maanden.
 
Dossiers