SADC en Green IT Amsterdam werken samen aan duurzame datacenterhotspot Schiphol

datacenter2

Schiphol Area Development Company (SADC) en stichting Green IT Amsterdam slaan de handen ineen om de datacenterhotspot rondom Schiphol uit te breiden. De partijen willen een efficiënt en vooral duurzaam datacenter-ecosysteem creëren. Gekeken wordt of de huidige datacenterhotspot van Schiphol kan worden uitgebreid door ontwikkeling van een Green Datacenter Campus op Schiphol Trade Park.

SADC ontwikkelt werklocaties op de Westas in Amsterdam. Rondom Schiphol is de datacenterhotspot gegroeid tot een ecosysteem van datacenters met een goede connectiviteit. Schiphol Trade Park biedt ruimte voor de verdere groei van deze hotspot, en kan daarmee volgens de partijen bijdragen aan de verduurzaming van de Nederlandse datacenter-sector. Samen met Green IT Amsterdam wil SADC best practices en innovatieve methodes op het gebied van efficiëntie, energie en de circulaire economie doorvoeren in de datacenterhotspot. Het doel is vernieuwende initiatieven te faciliteren, zoals stabiele integratie van duurzame energie en uitwisseling van warmte.

Datastromen zijn de motor van de economie

De samenwerking met GreenIT Amsterdam past volgens Jeanet van Antwerpen (directeur SADC) binnen de strategie van SADC: “Wij werken hard aan de ontwikkeling van circulaire werklocaties. Datastromen zijn steeds meer de motor van de economie. Een Green Datacenter Campus past daarmee uitstekend in de ambities van SADC.”

Door de uitbreiding van de hotspot moet in de toekomst kunnen worden voldaan aan de vraag naar ruimte om duurzame datacenters te bouwen in de Metropoolregio Amsterdam. Dankzij de goede connectiviteit is Amsterdam al langer een populaire vestigingsplek voor datacenters, waarmee het een drijvende kracht vormt voor de digitale economie in de Metropoolregio Amsterdam. Naar verwachting wordt deze positie verder versterkt door de uitbreiding van de duurzame infrastructuur rond de hotspots Science Park, Amstel/Zuidoost en Schiphol.

Dossiers
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.