SensorProbe2+ monitort temperatuur, luchtvochtigheid en energieverbruik

AKCP lanceert SensorProbe2+ (SP2+), een platform waarmee beheerders de temperatuur, luchtvochtigheid en het energieverbruik van datacenters kunnen monitoren. SP2+ werkt met behulp van kleine Simple Network Management Protocol (SNMP) apparaatjes, die in serverkasten worden geplaatst.

AKCP-SP2plus SP2+ is de opvolger van het SensorProbe2 platform, dat AKCP al langer levert. Nieuw in de SP2+ is onder andere ondersteuning voor versleutelde e-mail, SNMPv3 en VPN, en de aanwezigheid van een interne cellulaire modem. Daarnaast bevat de SP2+ alle een flink aantal features uit het securityProbe platform van AKCP.

Thermal Map Sensor

Het nieuwe platform is compatibel met de meest recente slimme sensoren van AKCP, waaronder de Thermal Map Sensor. Deze sensor combineert vier sensoren in één sensorpoort op de SP2+ en monitors de lucht die in en uit een datacenterrack gaat. Dit maakt het mogelijk in real-time hotspots in een datacenter op te sporen. In totaal kan de luchtinlaat en -uitlaat van maximaal vier racks worden gemonitord met één SP2+.

Het is mogelijk de SP2+ uit te breiden met uitbreidingsunits, waaronder de E-Sensor 8 en de E-Opto 16. Hiermee is het mogelijk extra sensorpoorten en droge contacten toe te voegen aan de SP2+. Een 12V versie van de SP2+ maakt het mogelijk met behulp van de SP2+ apparatuur van derden aan te sturen, waaronder elektromagnetische sloten, Weigand kaartlezers en biometrische sensoren.

Lees ook
Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Allegro Packet integreert Hawkeye Agent in Network Multimeter

Als onderdeel van een een langer lopende samenwerking tussen Allegro Packets en Keysight is nu opnieuw een gezamenlijke oplossing ontwikkeld. Het resultaat is de integratie van de Keysight Hawkeye Agent in de Allegro Network Multimeter als onderdeel van release 4.1.