Siemon neemt Gigaduct kabelmanagementsysteem over

De leverancier van netwerkinfrastructuur Siemon kondigt aan het Gigaduct kabelmanagementsysteem over te nemen van Gigaduct. Als onderdeel van deze overeenkomst komen alle onderdelen van het Gigaduct systeem, tools en het bijhorende klantenbestand in handen van Siemon.

101126_Siemon Dit meldt Business Critical Infrastructures. Gigaduct is een flexibel kabelmanagementsysteem dat glasvezelbekabeling in onder andere datacenters netjes wegwerkt, beheert en beschermd. Het Gigaduct is gemaakt van halogeenvrije en vlamvertragend plastic. Het systeem bestaat uit eenvoudig te assembleren kanalen, fittingen, bochten en T-stukken in verschillende afmetingen. Dit maakt het systeem inzetbaar in uiteenlopende omgevingen. In het systeem is rekening gehouden met de buigradius van kabels om deze te beschermen in veeleisende omgevingen.

Door de overname breidt Siemon haar bestaande WheelHouse portfolio met datacenteroplossingen uit. Deze portfolio bestaat onder andere uit koper- en glasvezelbekabeling, connectiviteitssystemen, oplossingen voor het opzetten van interconnecties, datacenterkasten, kabelbeheersystemen, power distribution en diensten op het gebied van datacenterontwerp. Met dit portfolio richt Siemon zich op datacenters van iedere omvang.

Dossiers
Lees ook
Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand neemt ZPE Systems over

Legrand heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van zijn aanwezigheid in de datacentermarkt door de overname van ZPE Systems. ZPE Systems, gevestigd in Fremont, Californië, ontwikkelt datacenteroplossingen. Financiële details van de overname zijn niet bekendgemaakt.