PreCONNECT OCTO van Rosenberger OSI maakt cassettes overbodig en beperkt insertion loss

Rosenberger OSI introduceert PreCONNECT OCTO. Met deze vernieuwde bekabelingsoplossing worden cassettes overbodig en wordt de insertion loss (signaalverlies) flink beperkt.

rosenberger-preconnect-octo Ab Vingerling van Rosenberger OSI legt uit dat cassettes al langer een hindernis vormden bij de bekabeling van datacenters. Zo zorgen cassettes voor meer connectiepunten, en daarmee een hoeger signaalverlies. MetPreCONNECT OCTO wordt dit probleem opgelost.

Voordelen

PreConnect OCTO biedt verschillende voordelen ten opzichte van traditionele datacenterbekabling:

  • Een ontwerp gebaseerd op 8 fibers dat het mogelijk maakt kostenbesparingen te realiseren en signaalverlies te minimaliseren
  • Een reductie in het aantal connecties zorgt voor een reductie in signaalverlies en verlagen de aanschafkosten
  • Geoptimaliseerd voor SR4

Met de oplossing van Rosenberger OSI zijn nog maar 8 in plaats van 12 fibers per SR4 transmissie bekabeling nodig voor datastromen die gebruik maken van Parallel Optics protocollen 40/100GBASE-SR4 en GFC 4x16/4x32. Door gebruik te maken van de MTP/MPO connector is het niet langer nodig om MTP/MPO cassette modules te installeren in 19” panelen. Doordat deze cassettes niet langer nodig zijn en een lager aantal fibers per kabel mogelijk is, wordt het signaalverlies in Parallel Optics kanalen verminderd.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.