Vraag naar rack PDU’s groeit

datacenter2

De vraag naar rack Power Distribution Units (rack PDU’s) groeit de komende jaren. De markt voor rack PDU’s laat naar verwachting tussen 2016 en 2020 een samengestelde jaarlijkse groei van 10,14% zien.

Dit meldt Research and Markets. Het onderzoeksbureau stelt dat vooral de groeiende vraag naar datacenters wereldwijd de vraag naar rack PDU’s aandrijft. Zo zien cloud service providers de vraag naar cloud diensten groeien, wat de bedrijven stimuleert nieuwe datacenters te bouwen en bestaande faciliteiten te renoveren.

Belangrijkste spelers

De belangrijkste spelers op de markt van rack PDU’s zijn volgens het onderzoeksbureau:

  • CyberPower Systems
  • Eaton
  • Emerson Network Power
  • Raritan
  • Schneider Electric (APC)
  • Server Technology
  • Tripp Lite

Het onderzoeksbureau ziet ook de vraag naar datacenter containers groeien. In veel gevallen zijn deze containers modulair en kunnen eenvoudig worden gecombineerd om de capaciteit van een datacenter op te schalen. Dit geeft bedrijven de vrijheid naar mate de vraag naar capaciteit groeit deze snel uit te breiden door nieuwe containers te (laten) installeren. Met het oog op deze flexibiliteit kiezen veel grootzakelijke bedrijven er volgens Research and Markets voor meerdere datacenter containers te combineren tot één groot datacenter.

Dossiers
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1