Bytesnet neemt Huawei UPS in gebruik

Bytesnet Datacenter Rotterdam heeft op 28 januari een Huawei UPS op de B-feed in gebruik genomen. Het datacenter beschikt hiermee nu over twee gescheiden no break voedingen.

Het datacenter beschikt sinds de opening over twee gescheiden stroomaansluitingen van ieder 1 MW. De A-feed is volgens het oorspronkelijke ontwerp voorzien van twee 800 kVA UPS systemen en de B-feed was initieel als een Short Break voeding opgezet. De afgelopen jaren is het aantal stroomdips als gevolg van een verouderd stroomnetwerk in de regio toegenomen, waarbij de noodstroominstallatie van het datacenter diverse malen uit voorzorg de stroomvoorziening naar de datazalen heeft overgenomen. Bytesnet heeft daarom besloten om ook de B-feed te voorzien van een UPS systeem.

huawei-ups

Installatie zonder uitval

Eén van de voorwaarden voor de installatie van het systeem was dat de klanten geen enkele hinder mochten ondervinden van de werkzaamheden. Voorafgaand aan de uiteindelijke installatie zijn verschillende ontwerpen bekeken en is gekozen voor het ontwerp van Utilitec Business Solutions. Daarin is samen met Siemens en Applitech een uitbreiding gemaakt op de betrouwbare Sivacon installatie, zonder dat hierbij risico op uitval van de stroomvoorziening naar de datazalen ontstond.

Voor een “groen” datacenter is ook duurzaamheid een belangrijk punt. Samen met de partners Yaguti Systems en Elinex Power Solutions heeft Bytesnet verschillende systemen onderzocht. Hierbij is het Huawei UPS5000-E systeem als beste uit de selectie gekomen.

Project ‘Fysieke Scheiding’

Bytesnet werkt ook aan het project ‘Fysieke Scheiding’, waarbij de racks worden voorzien van gepatenteerde en volledig sluitende afdichtingen. Dit project is inmiddels bijna afgerond en heeft geleid tot zowel efficiëntere koeling als een betere verdeling van de geconditioneerde lucht in het datacenter.

Meer over
Lees ook
Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Microsoft heeft in samenwerking met het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) een interessante doorbraak bereikt in batterijtechnologie. Deze ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw batterijmateriaal dat tot 70 procent minder lithium bevat, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van datacenters.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1