Schneider Electric introduceert 60 kVa en 80 kVa Galaxy 300 UPS modellen

Schneider Electric breidt zijn Galaxy 300 uninterrupted power supply (UPS) reeks uit met 60 kVa en 80 kVa modellen. De 3-fase UPS systemen zijn gericht op kleine serverruimtes.

De nieuwe UPS reeks levert volgens Schneider Electric lagere operationele en koelingskosten in combinatie met een hoge energie-efficiëntie. De totale harmonische vervorming van de UPS-systemen bedraagt van minder dan 3,5% bij volledige belasting.

De 60 kVa en 80 kVa modellen kunnen worden aangesloten op één of twee onafhankelijke stroomvoorzieningen. De UPS-systemen zijn voorzien van een topologie met een online dubbel conversie om de input en output te isoleren zonder enige overdrachtstijd. Het is mogelijk de UPS-systemen parallel te schakelen om extra redundantie te creëren.

schneider-electric-galaxy-300-ups
Meer over
Lees ook
Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

Eurobat: veel innovatie, maar Li-ion en loodbatterijen blijven voorlopig dominant

In een recente publicatie van Eurobat, de vereniging van fabrikanten en afnemers van batterijen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, wordt ingegaan op de toekomst van batterijtechnologie. Ondanks de grote nadruk op innovatie blijven Li-ion en loodbatterijen de komende jaren de dominante technologieën.

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Vinding van Microsoft vermindert lithiumgebruik in batterijen aanzienlijk

Microsoft heeft in samenwerking met het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) een interessante doorbraak bereikt in batterijtechnologie. Deze ontwikkeling, waarbij gebruik wordt gemaakt van een nieuw batterijmateriaal dat tot 70 procent minder lithium bevat, kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de toekomst van datacenters.

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

Microsoft investeert in BESS voor datacenter backup power

In een belangrijke stap richting een duurzamere digitale infrastructuur, heeft Saft, een dochteronderneming van TotalEnergies, een Battery Energy Storage System (BESS) geleverd aan Microsoft voor een datacenter in Zweden. Het systeem, dat in juni van dit jaar in gebruik werd genomen, vervangt de diesel generatoren. Microsoft wil in 2030 alle datac1