Welke startups moeten we in 2016 in de gaten houden?

Datacentertechnologie is volop in ontwikkeling. Allerlei startups werken aan innovatieve technologieën die de datacenterindustrie op termijn op zijn kop kunnen zetten. Welke startups zijn interessant om in 2016 in de gaten te houden? DatacenterKnowledge heeft een overzicht gemaakt van een aantal startups die datacenterbeheerders en -eigenaren in 2016 in de gaten zouden moeten houden.

Vapor IO

Een startup die dit jaar goed in de gaten zou moeten worden gehouden is Vapor IO, het Amerikaanse bedrijf dat de Vapor Chamber heeft ontwikkeld. Dit is een cilindervormige kast waarin serverracks in een cilindervormige opstelling zijn geplaatst. In het midden van de server loopt een ‘warmtekolom’, die de warmte die wordt gegenereerd door de servers aan de bovenzijde van de Vapor IO afvoert.

TSO Logic

Een andere startup die in 2016 in de gaten moet worden gehouden is TSO Logic. Dit bedrijf levert software die inzichtelijk maakt op welke wijze applicaties IT-apparatuur gebruiken. De oplossing gaat hierbij aanzienlijk verder dan traditionele DCIM-software. De software biedt daarnaast duidelijk inzicht in informatie over een datacenter, die ook voor professionals die niet betrokken zijn bij het beheer van datacenters begrijpelijk zijn.

Romonet

Romonet is een Brits bedrijf dat een datacenter beheerplatform heeft ontwikkeld dat gebruik maakt van voorspellende modellen om het effect van specifieke beslissingen over het datacenterontwerp of -beheer heeft op bijvoorbeeld de prestaties van het datacenter. Hierbij ligt de nadruk op het analyseren van informatie over een datacenter vanuit een financieel perspectief.

Coolan

Veel datacenter opereren minder efficiënt dat mogelijk is. Vooral het niet optimaal gebruiken van resources, inefficiënt omspringen met vermogen en koeling, en slecht getimede hardwarematige upgrades zijn hiervan de oorzaak. Coolan is een startup die helpt deze inefficiënties in een datacenter aan te pakken en hierdoor geld te besparen. Hiervoor maakt Coolan gebruik van machine learning, die zijn beslissingen baseert op informatie die wordt verzameld in de datacenters van alle klanten van het bedrijf.

Megaport

Megaport is een startup die het provisioneren van netwerkconnectiviteit in datacenter wil vereenvoudigen. Het Australische bedrijf maakt gebruik van software-defined networking technologie om het aankopen van connectiviteitsdiensten net zo eenvoudig te maken als het aanschaffen van cloud gebaseerde virtuele machines bij Amazon Web Services of Microsoft Azure.

IIX

Ook IIX richt zich op het vereenvoudigen van het provisioneren van netwerkconnectiviteit. Deze startup levert een Software-as-a-Service platform genaamd Console. Dit platform maakt het mogelijk verbindingen op te zetten tussen 150 verschillende datacenters die worden ondersteund. De configuratie van Layer 2 en Layer 3 BGP en het toewijzen van Autonomous System Numbers wordt hierbij volledig geautomatiseerd.

Device42

Data Center Infrastructure Management (DCIM) biedt inzicht in veel aspecten van een datacenter. DCIM software is doorgaans echter niet goedkoop, wat de drempel om met DCIM aan de slag te gaan relatief hoog maakt. Device42 is een startup die hierop inspeelt. Deze startup levert een kosteffectieve manier om met DCIM aan de slag te gaan.

Meer informatie over de zeven startups die in 2016 in de gaten zouden moeten worden gehouden is te vinden bij DatacenterKnowledge.

Dossiers