Google sluit megadeal voor duurzame energie

windmolens

Google maakt bekend contracten te hebben afgesloten voor 842 megawatts aan duurzame energie. De energie wordt gebruikt om dat datacenters van het bedrijf aan te drijven.

De Amerikaanse IT-gigant claimt dat het gaat om de grootste aankoop van duurzame energie van een niet-nutsbedrijf ooit. Het gaat om zowel windenergie als zonne-energie. De totale hoeveelheid duurzame energie die het bedrijf afneemt komt hiermee uit op ruim 2 gigawatts.

Zes deals

Het bedrijf heeft in totaal zes verschillende deals gesloten, waarvan vier in de Verenigde Staten, één in Chili en één in Zweden. Het bedrijf koopt:

  • 61 megawatts in de VS van Duke Energy
  • 200 megawatts in de VS van RES Americas
  • 200 megawatts in de VS van EDF Renewable Energy
  • 225 megawatts in de VS van Invenergy
  • 80 megawatts in Chili van Acciona Energia
  • 76 megawatts in Zweden van Eolus Vind

Het gaat om langetermijncontracten die een looptijd hebben van 10 tot 20 jaar. Google stelt met de contracten niet alleen de impact op het milieu van haar bedrijfsvoering terug te dringen, maar zich ook voor langere tijd te verzekeren van energieleveranties tegen een aantrekkelijk tarief.

Dossiers
Lees ook
NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA versterkt aanwezigheid in EMEA met uitbreiding datacenter in Berlijn

NTT DATA, aanbieder van IT-technologie en –diensten, kondigt aan dat zijn Global Data Centers divisie een derde datacentercampus in Berlijn zal ontwikkelen.

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers nieuwe CEO van Penta Infra

Bob Sprengers gaat aan de slag als CEO van Penta Infra, zo kondigen Europese core en edge colocatie provider Penta Infra en hoofdinvesteerder Photon Capital vandaag aan. Sprengers is een zeer ervaren ICT-leider met een indrukwekkende internationale staat van dienst op het gebied van bedrijfs-, volume- en margegroei. Hij neemt de functie over van A1

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao helpt Google ook buiten Europa inzicht te krijgen in gebruik van schone energie

Flexidao heeft zijn samenwerking met Google uitgebreid, waardoor het nu niet alleen in Europa actief is, maar ook in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Bij deze samenwerking maakt Google gebruik van Flexidao's Clean Electricity Portfolio Management System voor het nauwkeurig volgen van certificaten voor schone energie. Dat meldt het in Barcel1