Schneider Electric wint 'Sustainable Development'-award voor StruxureWare Demand Side Operation

Schneider Electric heeft de 'Sustainable Development'-award ontvangen voor hun oplossing StruxureWare Demand Side Operation. Met deze SaaS-dienst kunnen organisaties het gebruik van duurzame energie op een smart grid optimaliseren. De leverancier van energiemanagementoplossingen kreeg de prijs uitgereikt tijdens de European Utility Industry Awards in Wenen.

StruxureWare Demand Side Operation helpt consumenten die zelf (een deel van) hun energie opwekken - ook wel prosumenten genoemd - met het optimaliseren van het energieverbruik. Zowel wat kosten als wat duurzaamheid betreft. De tool biedt onder meer inzage in de manier waarop prosumenten de eigen duurzame energiebronnen zoals zonnepanelen zo effectief mogelijk kunnen benutten. De oplossing gebruikt daarvoor een 72-uurs voorspellingssysteem dat rekening houdt met factoren als het weer en de totale vraag naar energie op het net. Op die manier draagt de oplossing bij aan een verminderd verbruik van fossiele brandstoffen en reduceert het de CO2-uitstoot.

Planet & Society Barometer

Schneider Electric maakte onlangs ook zijn resultaten bekend van het derde kwartaal van 2015. Daaruit bleek dat Schneider Electric voor ligt op schema wat betreft hun duurzaamheidsdoelstellingen. Schneider Electric gebruikt hiervoor de 'Planet & Society Barometer'. Deze bestaat uit zestien indicatoren, verdeeld in de categorieën 'Planet', 'Profit' en 'People'. Hiervan maakt het bedrijf ieder kwartaal de balans op. De barometer staat momenteel op een score van 5.06/10, boven de vooraf gestelde doelstelling van 4.5/10.

Uit de barometer blijkt onder andere dat een ruime 7% reductie van CO2-uitstoot op transport en een besparing van 28.937 ton CO2-uitstoot op onderhoud-, retrofit- en end-of-life-diensten is gerealiseerd. 62.1% van de totale omzet is bovendien afkomstig van producten met een Green Eco-label. 54 van de 100 industriële sites hebben hun doelstellingen rondom de 'toward zero waste to landfill' gehaald. Supply chain- of productiefaciliteiten moeten volgens die nieuwe doelstelling 99% van hun metaalafval en 97% van hun niet-metaalafval recyclen.

Maatschappelijke prestaties

Daarnaast hebben 94.948 kansarme werknemers via Schneider Electric trainingen in energiemanagement kunnen volgen. Onder andere in Myanmar en Peru zijn nieuwe trainingscentra geopend. Daarnaast is de veiligheid van het personeel verbeterd. Het aantal medische incidenten nam met 23 procent af ten opzichte van het laatste kwartaal van 2014.

Het volledige overzicht van de niet-financiële resultaten van het derde kwartaal is hier beschikbaar.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

IDL haalt geld op om milieu-gerelateerde data te verzamelen over datacenters en andere sectoren

Iceberg Data Lab, een van oorsprong Franse startup, speelt een nog weinig bekende maar desondanks belangrijke rol in het verzamelen en analyseren van milieu-gerelateerde gegevens, een domein dat steeds belangrijker wordt

Route Circulair lanceert Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0

Route Circulair lanceert Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0

De Circulaire Volwassenheidsmeting 2.0 biedt toegang tot een kennisbank met tools, formats en trainingen. Het aspect ‘Milieu’ is uitgebreid naar ‘Milieu impact data’, waarbij de nadruk ligt op de waardevolle relatie tussen milieu en data