Bulk Infrastructure lanceert N01 datacenter-campus

Bulk Infrastructure heeft tijdens Cloud Expo Europe en Data Centre World in Frankfurt zijn N01-datacenter-campus gepresenteerd. Deze faciliteit is gevestigd in het zuiden van Noorwegen.

“Op deze campus ter grootte van 300 hectare beschikken we over zowel nationale als internationale connectiviteit en kunnen we bovendien gebruik maken van een zeer grote hoeveelheid renewable energy”, vertelde oprichter en president van Bulk Infrastructure, Peder Naerbo, in Frankfurt. “We beschikken over 3600 MW aan energie. Doordat wij beschikken over een onuitputtelijke bron van hydro-energie kunnen wij onze klanten zeer lage energiekosten berekenen. Daarmee kan N01 Campus in onze visie uitgroeien tot een toonaangevende site voor datacenters.”

Bulk Infrastructure kijkt in eerste instantie - naast de Noorse markt - naar belangrijke datacenterlanden: de UK, Nederland en Duitsland. Op korte termijn komen glasvezelverbindingen met steden als Londen, Amsterdam en Frankfurt beschikbaar. Binnen enkele maanden zullen de eerste dacacenter-faciliteiten worden opgeleverd. Deze zullen in eerste instantie gebruikt gaan worden door grote telecom- en content providers, vertelde marketing manager Viggo Hegsetthz in een toelichting tijdens de beurs in Frankfurt. Herm Reimerink is aangesteld als regional sales manager en zal zich primair richten op de Benelux, Engeland en Duitsland.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.