Schneider Electric lanceert tools om kosten van power- en koelmogelijkheden te vergelijken

Schneider Electric lanceert twee nieuwe tools die helpen bij het ontwerp van een datacenter kosten van verschillende opties te vergelijken. Het gaat om de ‘Prefabricated vs Traditional Data Center Cost Calculator’ en de ‘Cooling Economizer Mode PUE Calculator’.

De Prefabricated vs Traditional Data Center Cost Calculator is een tool die datacenterontwerpers helpt de kosten van een geprefabriceerde aanpak te vergelijken met die van een traditioneel datacenter op basis van CAPEX. In deze geprefabriceerde datacenters is power, koeling en IT-apparatuur in de fabriek al ingebouwd. Naast een volledig geprefabriceerde of traditionele aanpak kan de tool ook de kosten in kaart brengen van datacenters waarin geprefabriceerde modules voor delen van de infrastructuur worden gebruikt.

Berekening op basis van allerlei factoren

In de berekening van de kosten worden onder andere de koelarchitectuur, rackdichtheid, plaatsing van modules en de keuze tussen het aanschaffen of leasen van apparatuur meegewogen. Zo kan de tool ook inzichtelijk maken welke invloed het uitbreiden van het aantal racks in het datacenter heeft op de CAPEX. De prijzen die in de tool worden gehanteerd zijn afkomstig van zowel Schneider Electric als derde partijen.

De Cooling Economizer Mode PUE Calculator is een tool waarmee veel gebruikte koelinstallaties kunnen worden vergeleken op basis van belasting, de IT-omgeving waarin deze worden ingezet en de geografische locatie waar het datacenter is gevestigd. Beheerders geven in de tool onder andere de specifieke locatie van het datacenter, de IT-capaciteit, belasting van servers en de gewenste temperatuur in het datacenter op.

PUE, energiekosten en CO2-uitstoot

Op basis van deze data berekent de tool onder andere de verwachte Power Usage Effectiveness (PUE), energiekosten en jaarlijkse CO2-uitstoot van verschillende koelarchitecturen. Het gaat hierbij onder andere om koelinstallaties op basis van koelwater, koeltorens, CRAH’s (Computer Room Air Handlers), koeloplossingen op basis van droge koeling en row-based CRAH, glycol gekoelde architecturen en verschillende luchtkoeling gebaseerde oplossingen.

Beide tools zijn gratis beschikbaar.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Uptime waarschuwt voor te hoge verwachtingen van vloeistofkoeling in datacenters

Volgens een recente blog van Daniel Bizo, Research Director bij Uptime Institute Intelligence, moeten de verwachtingen rondom vloeistofkoeling in datacenters bijgesteld worden. Bizo wijst op enkele fundamentele uitdagingen die nog overwonnen moeten worden.

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Intel en HPE bundelen krachten voor immersion cooling voor telecom-toepassingen

Iceotope, Hewlett Packard Enterprise (HPE) en Intel hebben een nieuw immersion pooling-systeem ontwikkeld dat specifiek bedoeld is voor zogeheten Radio Access Network (RAN) telecomnetwerken. Het 2U KUL RAN rack is gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Het belooft tot 20% energiebesparing op apparaatniveau te bieden.

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling wordt METIS

DE WIT datacenterkoeling gaat met ingang van 2 februari 2024 verder onder een nieuwe naam: METIS. Vanaf dezelfde datum verlaat het bedrijf - dat in de afgelopen negen jaar een betrouwbare reputatie heeft opgebouwd in het koelen van onder andere datacenters - in goede harmonie de DE WIT groep om zelfstandig verder te groeien.