Gratis audit brengt risico van thermische problemen in kaart

datacenter2

Het Britse EkkoSense levert gratis audits om datacenterbeheerders te helpen het risico op IT-storingen door thermische problemen in kaart te brengen. Ook helpt het bedrijf beheerders methodes die zij kunnen gebruiken om dit risico te verminderen beter te begrijpen.

EkkoSense meldt dat thermische problemen leiden tot 29% van de ongeplande datacenterstoringen. Het bedrijf stelt dat de problemen volledig en eenvoudig voorkomen kunnen worden, zonder dat hiervoor grote investeringen nodig zijn. Beheerders zouden hun datacenterconfiguratie op holistische wijze moeten analyseren om zeker te stellen dat alle koelapparatuur met maximale efficiëntie samenwerken.

Inzicht in thermische omstandigheden

Een dergelijke analyse zou moeten beginnen bij een nauwkeurig inzicht in de thermodynamica van een datacenter. Met de EkkoSense Thermal Risk Assessment helpt EkkoSense datacenterbeheerders inzicht te krijgen in de thermische omstandigheden op iedere vierkante meter van een datacenter. Beheerders kunnen de audit zonder verdere verplichtingen uitvoeren. De EkkoSense Thermal Risk Assessment is drie maanden lang gratis beschikbaar.

Meer informatie over de gratis audit is beschikbaar via James Kirkwood van EkkoSense.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)