Climaveneta levert koeling aan Chinese supercomputer en bank

Het Italiaanse Climaveneta gaat waterkoeling leveren aan twee grote datacenters in China. Het gaat om de supercomputer Wuxi en een datacenter van China Construction Bank.

De Wuxi Supercomputing Center in het Chinese Jiangsu moet één van de snelste supercomputer ter wereld worden met een capaciteit 100 petaFLOPS. Climaveneta levert 15 TECS2-W /H waterkoelers aan het datacenter met magnetische levitatie olievrije VFD compressoren. Deze leveren 28 Megawatt aan koelvermogen met een Seasonal Energy Efficiency Ratio (SEER) van bijna 10. De waterkoeling van Climaveneta wordt gecombineerd met vrije koeling en variabele primaire debietsystemen. Deze combinatie zorgt voor een energiebesparing van 45% ten opzichte van het originele ontwerp voor de supercomputer.

China Construction Bank

Daarnaast heeft het Italiaanse bedrijf een deal gesloten met China Construction Bank, dat het grootste financiële Tier IV datacenter van Azië. Het datacenter heeft een oppervlakte van ruim 136.000 m2. Climaveneta levert 48 chillers op basis van vrije koeling, 4 watergekoelde warmtepompen en 1 luchtgekoelde warmtepomp aan China Construction Bank. Hierdoor krijgt de bank de beschikking over ruim 70 megawatt aan koel- en verwarmingscapaciteit.

De chillers worden in het datacenter ingezet om warmte af te voeren. Deze warmte wordt vervolgens opgevangen door de warmtepompen, waarmee in totaal 20.000 m2 kantoorruimte van verwarming wordt voorzien.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)