iDaC Solutions bouwt op maat gemaakte modulaire datacentercontainers

idac-solutions-containerised-mobile-data-centres-mdcs

Het Britse iDaC Solutions lanceert op maat gemaakte modulaire datacentercontainers (MDC's). De containers zijn beschikbaar in iedere lengte tussen 3 en 12 meter en kunnen op maat worden gemaakt aan de hand van wensen van de klant.

iDaC Solutions is zeker niet de eerste partij die MDC's op de markt brengt. Veel andere partijen baseren zich hierbij echter op standaard containers, die worden aangepast om datacenterapparatuur te huisvesten. iDaC Solutions pakt dit anders aan en bouwt de container geheel vanaf de grond op. De MDC's worden gebouwd in Duitsland.

Een datacentercontainer van iDaC Solutions

Gebaseerd op ISO High-Cube

De MDC’s van iDaC Solutions zijn gebaseerd op ISO High Cube standaard. De containers kunnen hierdoor eenvoudig worden verhuisd, zijn modulair en hebben weinig onderhoud nodig. De containers worden op maat gemaakt voor klanten. waarbij de klant zijn milieu- en technische eisen in de container kan laten verwerken. Daarnaast bepaalt de klant hoe groot de container wordt, waardoor deze eenvoudiger in omgevingen kan worden geplaatst waar weinig ruimte beschikbaar is.

Meerdere containers kunnen worden

gecombineerd tot één datacenter

Met de containers richt iDaC Solutions zich op verschillende toepassingen van MDC’s, waaronder uit uitbreiden van IT-capaciteit, disaster recovery, tijdelijke locaties voor renovatieprojecten of losstaande datacenters voor klanten die geen vast datacenter willen of kunnen bouwen.