TIER010 neemt bezoekers mee langs drie streng beveiligde datacenters

Modern interior of server room in datacenter

IT-managers en directieleden uit de ICT-sector bezoeken op donderdag 29 oktober via het TIER010 evenement drie datacenters op één dag. De bezoekers nemen een kijkje in de keuren van de streng beveiligde datacenters Bytesnet Rotterdam, The Datacenter Group Delft en Dataplace Alblasserdam.

De derde editie van TIER010 staat in het teken van de drie thema’s ‘Zonder zorgen de ICT-omgeving outsourcen’, ‘In Rotterdam ken je de Cloud aanraken’ en ‘Toekomst van de datacenters’.

Zonder zorgen de ICT-omgeving outhousen

Bij Dataplace in Alblasserdam wordt ingegaan op het outhousen van de ICT-omgeving. Hierbij wordt de klant ontzorgd en de ICT-omgeving volledig beheerd. Dit komt terug in het onderwerp: ‘Zonder zorgen uw ICT omgeving outhousen’. Via enkele voorbeelden wordt inzichtelijk gemaakt waaraan gedacht moet worden, wat de voordelen zijn en welke rol Dataplace als datacenter kan vervullen.

“In Rotterdam ken je de Cloud aanraken”

Bytesnet Rotterdam is gevestigd in de Spaanse Kubus. De aanwezigheid van meer dan 25 verschillende glasvezelnetwerken maakt de Spaanse Kubus tot een belangrijk strategische internetknooppunten van Nederland. Bytesnet Rotterdam gaat samen met één van haar ICT partners in op de vraag wat deze netwerk infrastructuur betekent voor uw bedrijfsvoering?

Toekomst van de datacenters

Door de marktontwikkelingen omtrent cloud en thema’s als The Internet of Things is het voor huidige datacenters niet meer voldoende om alleen in connectiviteit te faciliteren. In de nabije toekomst zal het moderne datacenter steeds meer een centrale rol gaan spelen in het distribueren van complexe cloud oplossingen, zowel public als private. The Datacenter Group presenteert deze dag hoe zij zich voorbereiden op deze beweging in de markt om haar klanten te voorzien van een onafhankelijk platform. Dit platform biedt klanten de mogelijkheid hun applicaties en diensten naar de cloud te transformeren en onderdeel te worden van een groter ecosysteem. Dit laatste zonder dat de klant zelf grote investeringen in platformen en connectiviteit moet doen.

Aanmelden

Bezoekers worden op donderdag 29 oktober 9.30 uur verwelkomd bij Bytesnet in Rotterdam. Van daaruit worden met bussen de overige datacenters bezocht. Na de bezoeken is een netwerkborrel georganiseerd bij Bytesnet. Het evenement en vervoer zijn gratis. Ook is het mogelijk om op eigen gelegenheid de datacenters te bezoeken. Meer informatie over de open dag, het programma en het aanmelden is te vinden op www.tier010.nl.