BICSI organiseert internationaal datacenter-congres in Amsterdam

MYS_7401

Op 20 oktober organiseert BICSI de eerste Mainland Europe District conferentie in het Krasnapolsky hotel in Amsterdam. Wie is BICSI en wat heeft deze wereldwijde vereniging voor ICT-professionals te bieden? 

BICSI is al meer dan 30 jaar een vereniging van en voor professionals op het gebied van communicatie-infrastructuren. Met als missie kennis te delen en leveranciersonafhankelijk te certificeren. Begonnen in het tijdperk van de telecomnetwerken en tegenwoordig betrokken bij alle technische infrastructuurontwikkelingen, met name ook in datacenters. Kennisdeling vindt plaats door leden met elkaar in contact te brengen tijdens conferenties en regionale bijeenkomsten. Maar ook door het organiseren van diepgaande technische opleidingen, het publiceren van handboeken en standaarden, en uiteraard ook via (social) media. DatacenterWorks is de mediapartner van BICSI in de Benelux. Download hier het registratieformulier.

Het leveranciersonafhankelijk certificeren gebeurt op basis van wereldwijd erkende titels, waarvan de Registered Communications Distribution Designer (RCDD), de meest bekende en begeerde is. RCDD’s worden namelijk bij steeds meer projecten ingeschakeld voor het ontwerpen van computerruimtes en datacenters. BICSI heeft ook internationaal erkende certificeringen voor Installers en Technicians voor de medewerkers van installerende bedrijven.

Mainland Europe District

BICSI is begonnen in de Verenigde Staten en mede daardoor het sterkst gegroeid in alle Engelstalige landen. Inmiddels telt de organisatie ruim 23.000 leden. Tot begin dit jaar vormde het vaste land van Europa en het Verenigd Koninkrijk één BICSI District, waardoor ook in deze regio jarenlang de meeste aandacht is besteed aan de Engelstalige landen. Omdat de vraag naar internationaal erkende kennis toeneemt, heeft BICSI besloten de Europese regio in tweeën te splitsen en het Mainland Europe District vanaf 2015 te laten uitbouwen door eigen leden en een eigen bestuur. Daarvoor gaan Gautier Humbert uit Slovakije en Joop Ierschot uit Nederland samen de kar trekken, als respectievelijk Chair en Vice Chair. Ondersteunt door country managers in de verschillende landen, een rol die Robbert Hoeffnagel (hoofdredacteur van DatacenterWorks) voor Nederland invult. Samen hebben zij besloten om de verdere ontwikkeling van BICSI in het nieuw gecreëerde Mainland Europe District te starten met een ééndaagse conferentie op dinsdag 20 oktober in Amsterdam.

Vraag naar RCDD’s

Nu de economische crisis achter de rug lijkt te zijn, gaan bedrijven weer meer investeren in hun communicatie-infrastructuur. Omdat ze deze investeringen een aantal jaren hebben uitgesteld of willen profiteren van de kansen die ontstaan door cloud computing, Big Data en het Internet of Things. Verder blijven Amerikaanse en Aziatische bedrijven vestigingen openen op het Europese vasteland of gebruik maken van ICT-serviceproviders, die daarvoor hun capaciteit moeten uitbreiden.

BICSI Mainland Europe District Vice Chair Joop Ierschot, die zelf al 15 jaar RCDD is, signaleert in Europa een toenemende vraag naar RCDD’s. “Vanuit Deerns werk ik aan de datacenters voor vliegvelden en grote ondernemingen. Een voorbeeld daarvan is het nieuwe internationale vliegveld van Istanbul, met een capaciteit van 150 miljoen passagiers per jaar, dus drie keer groter dan Schiphol. In het bestek daarvoor worden RCDD’s geëist voor het ontwerpen van de ICT-infrastructuur. Die zijn er in heel Turkije echter maar vier. Verder vragen ook grote ondernemingen als Coca Cola, Google, Heineken, Nike, Reebok en dergelijke naar RCDD’s.”

Conferentie BICSI Mainland Europe

Op dinsdag 20 oktober krijgen ICT-professionals de laatste ontwikkelingen te horen op het gebied van datacenters, campus- en kantoorbekabeling, koeling en voeding en draadloze netwerken. Gepresenteerd door collega-professionals en BICSI-leden. Behalve voor het delen van kennis is er die dag uiteraard ook volop gelegenheid om onderling te netwerken en de voordelen van het BICSI-lidmaatschap te ervaren.

  • De BICSI conferentie wordt gesponsored door
  • AssetGen, Extron, Legrand, Networks Centre en Raritan
  •  

    Opleiding datacenterontwerp

    Verder wordt er in dezelfde week tevens een BICSI-opleiding in het ontwerpen van datacenters verzorgd (DC102: Applied Data Center Design and Best Practices).

    Meer informatie over het conferentie- en opleidingsprogramma is te vinden op bicsi.org, onder de menukeuze events & conferences. Net voor de zomer heeft BICSI tevens de ANSI/BICSI 006-2015, Distributed Antenna System (DAS) Design and Implementation Best Practices standard gepubliceerd, voor draadloze infrastructuren. Wie op 20 oktober de conferentie in Amsterdam bezoekt, hoort en ziet in één dag de belangrijkste technische ontwikkelingen op bekabeld en draadloos netwerkgebied en het testen daarvan!

    Peter Gloudemans is secretaris van BICSI Benelux

     

    Conferentie BICSI Mainland Europe in Amsterdam

    De BICSI Mainland Europe-conferentie 2015 vindt op 20 oktober plaats in het Krasnapolsky hotel in Amsterdam. Als sponsoren treden onder andere op Fluke Networks, Le Grand, AssetGen, Extron Electronics en Networks Centre. Hou de websites van DatacenterWorks en BICSI in de gaten voor updates over sprekers en het programma van de conferentie. Voor meer informatie over deze internationale conferentie kunt u contact opnemen met Robbert Hoeffnagel, +31 (0)6 51 28 20 40.

     
    Dossiers