GEA Happel Nederland wijzigt naam in DencoHappel Nederland

De volledige GEA Air Treatment groep, waaronder GEA Happel Nederland, opereert sinds augustus 2015 onder de naam DencoHappel. De naamsverandering heeft te maken met de verkoop van de tak GEA Heat Exchangers door de GEA Group aan de investeringsmaatschappij Triton die plaatsvond op 1 november 2014.

Denco is in 1944 opgericht in Engeland en werd in 2006 door GEA overgenomen. Denco ontwikkelt oplossingen voor controle van luchtkwaliteit, temperatuur en luchtvochtigheid in datacenters. De naam Happel stamt uit 1920 en is afgeleid van de GEA oprichter Otto Happel.

Centrale- en decentrale luchtbehandelingsoplossingen

Met zo’n 40 medewerkers levert DencoHappel Nederland centrale en decentrale luchtbehandelingsoplossingen. Deze producten filteren, ontvochtigen of bevochtigen en verwarmen of koelen de lucht en voeren deze naar de juiste locatie.

Het hoofdkantoor van DencoHappel ligt in Herne, Duitsland. Het bedrijf beschikt over fabrieken in Duitsland, Engeland, Tsjechische Republiek, Turkije, China en India evenals verkoop organisaties en distributeurs in meer dan 50 landen. Met meer dan 1,700 werknemers genereert DencoHappel een omzet van circa 300 miljoen euro.