Fiscale energie-investeringsaftrek voor energie-efficiënte UPS modules

Met de invoering van de nieuwe regels voor energie-investeringsaftrek (EIA) worden investeringen in energiezuinige informatietechnologie gestimuleerd. Bedrijven die de fiscale voordelen van de EIA optimaal willen benutten optimaliseren daarbij gelijk de complete energieketen, van de UPS- tot de koelsystemen. Met een breed productsysteem zorgt IT-producent Rittal ervoor dat organisaties die hun computerruimten willen verduurzamen op hun wenken worden bediend.

In de wereld van de IT-infrastructuur staat Rittal al lange tijd bekend als de drijvende kracht achter de transitie van ruimte- naar energiezuinige rack based en row based koeloplossingen. Het resulteerde in energiebesparende klimatiseringsproducten als Liquid Cooling Package (LCP), Downflow Precisie Airconditioners en Free Cooling producten die de koelcapaciteit van de relatief lage Nederlandse buitenluchttemperatuur benutten. Daarnaast heeft Rittal een stevige positie op de industriële markten, waardoor het bedrijf in de afgelopen decennia veel expertise op het gebied van stroomverzorging en stroomverdeling opbouwde. Dit resulteerde in een reeks modulaire UPS producten met uiteenlopende vermogens die, zo blijkt uit de criteria in de nieuwe EIA-lijst, stuk voor stuk in aanmerking komen voor energie-investeringsaftrek.

Die fiscale voordelen gelden overigens niet alleen voor de aanschaf, maar ook voor het in bedrijf stellen van de UPS inclusief de transportkosten, het eventueel verstevigen van de vloer (indien de ruimte uitsluitend wordt gebruikt voor het plaatsten van de UPS). Als de ruimte voor meerdere doeleinden wordt gebruikt, dan kan een deel van de investering in de EIA worden meegenomen.

Product Manager IT-Infrastructuren André Hiddink van Rittal: “Vroeger waren alleen de functionele eisen van een UPS van belang. Een UPS moest “schone stroom” leveren en een spanningsuitval voorkomen. Daar is de energie-efficiëntie bijgekomen. Omdat een UPS in principe altijd ‘aan’ staat is dit een onderdeel van de IT-infrastructuur waarmee grote energiebesparingen kunnen worden gerealiseerd.

Elke procent extra energie-efficiëntie staat op jaarbasis gelijk aan een besparing van honderden euro’s op de energierekening. De criteria voor UPS-technologie om in aanmerking te komen voor de EIA zijn streng. Zo moet bij een halflast een energie-efficiëntie van 95,5% worden behaald. Doordat Rittal voor de productie van hun UPS’en uitsluitend hoogwaardige componenten gebruikt voldoen alle Rittal UPS producten aan de eisen voor de EIA.

En er is meer: want dankzij het feit dat de UPS systemen van Rittal modulair uitbreidbaar zijn, kan extra energie-efficiëntie worden bereikt door meerdere rack-onafhankelijke UPS producten te combineren kun je als bedrijf nu voorsorteren op de toekomst én maximaal profiteren van de fiscaal aantrekkelijke EIA-regeling. Zo kan een modulaire UPS geschikt voor 120 KVA en 6 modulen worden geleverd met 1 moduul van 20kVA, waardoor de totaaloplossing onder de EIA-regeling tot 40kVA valt. Een modulaire UPS voor bijvoorbeeld 120 kVA kan met 3 modulen van 20kVA worden geleverd en vervolgens zelfs worden ingezet als een 2n+1 60kW redundante oplossing die valt onder de EIA-regeling van 40 tot 200kVA. De mogelijkheden zijn eindeloos, en wie nu met het oog op de toekomst investeert, die profiteert optimaal van de fiscale voordelen.”

 
Dossiers
Meer over
Lees ook
Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert SmartZone intelligente UPS-oplossing

Panduit introduceert het SmartZone™ Uninterruptible Power Supply (UPS)-portfolio in de EMEA-regio. Dat is zowel een eenvoudig te installeren en te gebruiken, als een betrouwbare en efficiënte oplossing om kritieke IT-apparatuur van noodstroom te voorzien, geïntegreerd met de SmartZone DCIM-software.

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

Delta introduceert met Ultron HPH Gen. 2 nieuwe 20-40kVA UPS

De nieuwe UPS van Delta biedt betrouwbare bescherming, kosteneffectief vermogen met een compact formaat en hoogwaardige prestaties. Delta, een aanbieder van oplossingen voor stroom- en thermisch beheer in datacenters, heeft de beschikbaarheid aangekondigd van zijn UPS-voedingen uit de Ultron HPH-serie.

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Schneider Electric lanceert met IT-distributeurs Managed Power as a Service

Door hardware, software en services te combineren via een ‘as-a-service’-aanbod, bieden IT-distributeurs aan IT-partners de mogelijkheid om met nieuwe servicemogelijkheden voorspelbare, terugkerende inkomsten te genereren.