Tanzania investeert bijna 93,6 miljoen dollar in datacenter

iStock_000001759899Largedatacenter

De Tanzaniaanse overheid maakt bekend een datacenter van 93,6 miljoen dollar te gaan bouwen. Hiermee wordt Tanzanië de grootste datahub van Oost-Afrika. De Tanzaniaanse overheid wordt tijdens het project geadviseerd door Huawei.

Het Tanzaniaanse Daily News meldt dat het project is aangekondigd door minister van Communicatie, Wetenschap en Technologie Makame Mbarawa op de Huawei Clouds Conference in Dar es Salaam, Tanzania. Het datacenter wordt gebouwd in Kijitonyama, een voorstad in het Kinondoni district van Dar es Salaam. In het datacenter moeten zowel diensten van de overheid als het bedrijfsleven worden gehost.

Niet langer afhankelijk van andere landen

Het datacenter is onder andere gericht op telecomoperators, die door de komst van het datacenter niet langer afhankelijk hoeven te zijn van datacenters in andere Oost-Afrikaanse landen. Het datacenter wordt ook beschikbaar gesteld voor bedrijven uit de buurlanden Kenia, Oeganda, Burundi en Rwanda.

De locatie wordt voorzien van een eigen energiesysteem en wordt hierdoor onafhankelijk van het elektriciteitsnetwerk in Tanzania. Dit systeem maakt gebruik van zonnepanelen om energie op te wekken en slaat deze energie op in een energieopslagsysteem.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)