All IT Rooms introduceert beheerdiensten voor serverruimtes

All IT Rooms gaat datacenterbeheerders ondersteunen met beheerdiensten die as-a-Service kunnen worden afgenomen. Onder de naam All-BaaS introduceert het bedrijf vier nieuwe beheerdiensten voor datacenters, die helpen de beschikbaarheid van computerruimtes te bewaken.

Vier verschillende beheerdiensten zijn beschikbaar: Basis beheer, Standaard beheer, Comfort beheer en Premium beheer. Basis beheer is de meest elementaire vorm van de beheerdiensten. Hierin is correctief en preventief onderhoud opgenomen en krijgen beheerders 24x7 toegang tot de servicedesk van All IT Rooms. In de Standaard beheer dienst is het monitoren van uw serverruimte op afstand toegevoegd. Het SCC (Serverroom Control Center) voert alle monitoring taken voor u uit. Een storing wordt automatisch bij het SCC gemeld, waarna All IT Rooms actie onderneemt. Beheerders hoeven zelf niets te doen.

Comfort beheer

Het Comfort beheer richt zich net als Basis beheer en Standaard beheer op het beheer van uw huidige serverruimte. Daarnaast wordt echter ook naar de toekomst gekeken. Hoe kan de capaciteit van uw serverruimte optimaal worden benut en hoe kan uw serverruimte aangepast worden aan een continu veranderende IT omgeving? Dit kan alleen worden bepaald als u goed inzicht heeft in de huidige opbouw en de staat van de serverruimte. All IT Rooms biedt hiervoor een dashboard aan, waar gebruikers in één oogopslag de bezetting van uw datacentercapaciteit kunnen overzien. In dit dashboard worden de KPI’s van de serverruimte gemonitord.

Premium beheer is de meest uitgebreide dienst. Deze beheerdienst biedt dezelfde mogelijkheden als Comfort beheer, met een aantal uitbreidingen. Daarnaast helpt All IT Rooms gebruikers met het ontwikkelen van de toekomststrategie voor de serverruimte. Op basis van de huidige bezetting van de computerruimte en de plannen van uw organisatie stelt All IT Rooms een serverruimteplanning en strategie op. Het bedrijf wil hiermee de kosten van een datacenter van CAPEX omzetten naar OPEX.