Minkels zet ins en outs van Cold Corridors op rijtje in whitepaper

Om warme en koude luchtstromen op energie-efficiënte wijze van elkaar te scheiden, worden in veel datacenters Cold Corridors geïnstalleerd. Maar wat zijn dit precies en hoe werken de systemen? Minkels zet alle ins en outs van de Next Generation Cold Corridor en Free Standing Cold Corridor op een rijtje in een whitepaper.

“Uit onderzoek van onze R&D-afdeling blijkt dat met Cold Corridors tot 40 procent op het energieverbruik kan worden bespaard”, stelt Niek van der Pas, Strategic Product Designer Datacenters bij Minkels en auteur van het whitepaper met de titel ‘Cold Corridors voor een nieuwe generatie datacenters; Flexibel, modulair & optimaal geïntegreerd’. Het optimaliseren van de koeling en de energie-efficiëntie zijn echter niet de enige uitdagingen in moderne datacenters, zo blijkt ook uit een onderzoek dat Pb7 Research heeft uitgevoerd in opdracht van Minkels. Datacentermanagers en -eigenaren worden in toenemende mate geconfronteerd met een hoge wijzigingsgraad in het datacenter, behuizingen met afwijkende afmetingen en de noodzaak om sensoren voor bijvoorbeeld het beheer van het datacenter en diverse koelsystemen te integreren in de Cold Corridor.

Flexibiliteit en modulariteit

De geschetste uitdagingen vragen volgens Minkels om Cold Corridor-oplossingen die een grotere flexibiliteit en modulariteit bieden in combinatie met meer integratiemogelijkheden. Minkels speelt hierop in met de Next Generation Cold Corridor en de Free Standing Cold Corridor. Door de continue innovatie kunnen datacenters bovendien nog energie- efficiënter opereren dan met de traditionele Cold Corridors al het geval was, mede met dank aan een optimale integratie van bijvoorbeeld sensoren voor beheer en de koeltechnieken die worden toegepast binnen het datacenter.

Het whitepaper besteedt onder andere aandacht aan de werking van Cold Corridors, de nieuwe eisen die volgens Pb7 Research worden gesteld aan Cold Corridors en de kenmerken van Next Generation Cold Corridors en Free Standing Cold Corridors. Daarnaast gaat Minkels in het whitepaper in op de mogelijkheden om bijvoorbeeld branddetectie- en blussystemen en beveiligingssystemen te integreren in de Cold Corridor, de voordelen van een Free Standing Cold Corridor op het gebied van certificering en de verschillende scenario’s waarbinnen de innovatieve Cold Corridor-concepten van Minkels het beste tot hun recht komen. Het whitepaper is beschikbaar via de website van Minkels.

Meer over
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.