Siemon introduceert merknaam LightHouse voor glasvezelbekabeling

Leverancier van netwerkinfrastructuuroplossingen Siemon introduceert het nieuwe merk LightHouse, een assortiment glasvezelbekabelingsoplossingen voor datacenters, LAN's en intelligente gebouwen. Onder de naam LightHouse wordt het assortiment van Siemon aan end-to-end glasvezelkabel- en connectiviteitssystemen uitgebreid met een reeks nieuwe productinnovaties.

LightHouse biedt een multimode en singlemode glasvezelkabelaanbod, inclusief configureerbare end-to-end plug-and-play-systemen met MTP-, LC- en SC-connectiviteit. Ook kunnen klanten bij LightHouse terecht voor een glasvezeljumper- en pigtailassortiment, inclusief de LC BladePatch-jumper van Siemon met push-pull clip die is gericht op high-density toepassingen.

In het LightHouse-assortiment zijn daarnaast de meest recente glasvezelproducten van Siemon opgenomen. Denk hierbij aan het ultra-high-density plug-and-play-glasvezelsysteem LightStack, dat 40/100Gb/s-applicaties ondersteunt en voorziet in kabelbeheer. Het assortiment van LightHouse bevat ter plekke afgemonteerde connectoren en biedt mogelijkheden voor eenvoudiger glasvezelbeheer, versterkt glasvezel, snel splitsen en glasvezeloplossingen voor POL/PON.

Meer over
Lees ook
Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Base 16-technologie in datacenters: Wat zijn de voordelen?

Hyperscale- en edge-datacenters installeren of upgraden verbindingen naar 400G en 800G (2x400G), voor de overstap naar een server- en spine-leaf-architectuur. Daarbij zijn er verschillende MMF- en SMF-transceiveropties om uit te kiezen en kijkt men tevens naar multimode parallelle optica voor netwerkconnectiviteit op korte afstand.

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

ODF ondersteunt hoge dichtheid glasvezelinstallaties

De groei en toenemende complexiteit van IT-systemen en cloudservices, ongeacht het bedrijf en de markt waarin u werkt, blijft de behoefte aan netwerkinfrastructuur stuwen. Oplossingen voor die infrastructuur, zoals optische distributieframes (ODF's), moeten meegroeien en evolueren met de organisatie, en tegemoetkomen aan steeds compactere en daard1

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Herziene NEN 8012: meer duidelijkheid over brandveiligheid van kabels

Op 7 juli 2023 is de vernieuwde NEN 8012 over de keuze van leidingtypes gepubliceerd. Deze revisie zorgt voor een afstemming met het aangepaste Bouwbesluit uit 2020, en presenteert een vereenvoudigde norm die de toepassing ervan gemakkelijker maakt.