Ciena lanceert interconnect-platform voor datacenters

Server room interior

Ciena introduceert het nieuwe stapelbare Waveserver interconnect-platform. Met dit platform kunnen cloudproviders, internetproviders en datacenteraanbieders snel bandbreedte leveren, dataverkeer realiseren en de migratie van virtuele machines en disaster recovery/back-ups tussen datacenters ondersteunen. Met Waveserver speelt Ciena in op de snel groeiende vraag naar bandbreedte in metronetwerken en voldoet aan de eisen van webscale-toepassingen.

Het nieuwe platform is gebaseerd op de WaveLogic-technologie van Ciena en gebruikt de principes van open software die het automatiseren mogelijk maken en het beheer vereenvoudigen. Gebruikers kunnen met Ciena’s nieuwe Emulation Cloud, een open omgeving voor rapid prototyping, applicaties testen en optimaliseren voordat deze aan het netwerk worden toegevoegd.

Webscale metro DCI-toepassingen

Het platform is specifiek ontwikkeld voor webscale metro DCI-toepassingen. Het platform biedt betrouwbare hoge-capaciteitsverbindingen met meerdere interconnect-datacenters binnen een metronetwerk. Dankzij Ciena’s OPn architectuur en een reeks van open API’s kunnen carriers de Waveserver handmatig of op afstand programmeren om vanaf ieder slim apparaat verbindingen op te zetten. Waveserver gedraagt zich daarbij als een ‘bandbreedte server’ met uitrol- en provisioning-functies als ware het een server.

Waveserver zorgt voor aanzienlijk lagere kosten per getransporteerde bit, lagere kosten per bit per rack en voor lager stroomverbruik dan concurrerende oplossingen. Het platform biedt in totaal 800G aan input en output bestaande uit 400G Ethernet-clients plus 400G aan lijncapaciteit op één rack. Met Waveserver hoeven netwerkeigenaren hun hardware niet langer te upgraden als zij de bandbreedte van clients willen verhogen maar ze kunnen kiezen voor een willekeurige combinatie van 10-, 40- en 100GbE-clients.

Open omgeving voor applicatieontwikkeling

Emulation Cloud is een nieuwe en open omgeving voor applicatieontwikkeling waarmee datacenter providers, applicatieontwikkelaars en externe applicatieprogrammeurs hun webscale-applicaties op maat naar hun eigen wensen kunnen ontwikkelen, testen en optimaliseren. De omgeving wordt gehost in de cloud, versnelt DevOps-processen en kan worden geïntegreerd met ICT-systemen.