Foxconn steeds actiever in datacentermarkt

Foxconn is vooral bekend als producent van elektronica. Zo maakt het bedrijf voor Apple iPhones en iPads, gameconsoles voor Sony en Microsoft en de Kindle voor Amazon. Foxconn richt zich echter ook in toenemende mate op de datacentermarkt.

Het Taiwanese bedrijf maakt bekend een deal te hebben gesloten met het Japanse NEC voor het uitrollen van clouddiensten, die eind 2015 beschikbaar moeten zijn. Deze diensten worden aangeboden vanuit een datacenter van Foxconn in het Taiwanese Kaohsiung. Naast dit datacenter beschikt Foxconn ook over een datacenter in Guiyang in het Zuid-Westen van China.

Deal met HP

Daarnaast heeft Foxconn in april 2014 ook een deal gesloten met HP voor het leveren van een nieuwe lijn voor de cloud geoptimaliseerde servers. Deze nieuwe productlijn is gericht op webscale service providers en moet HP’s bestaande reeks ProLiant-servers aanvullen.

Het bedrijf ontwikkelt ook energie-efficiënte datacenters in containers, waarin duurzame energiebronnen geïntegreerd kunnen worden. Foxconn stelt dat de datacenters een Power Usage Effectiveness (PUE) van 1,25 tot 1,30 realiseren. In november 2014 kreeg het bedrijf verschillende patenten rond deze datacenters toegewezen door het US Patent and Trademark Office. Het gaat hierbij onder andere om patenten rond zonne-energie en geïntegreerde koeling in containers.

Deal met 21Vianet

Foxconn bouwt ook een aantal carrier-neutrale datacenters voor 21Vianet. De twee bedrijven willen vanuit deze datacenters uiteindelijk clouddiensten kunnen aanbieden op de Chinese markt.

Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)