All IT Rooms bouwt datacenter voor Huisman in Brazilië

All IT Rooms maakt bekend voor Huisman een computerruimte te hebben gebouwd voor haar nieuwe productielocatie in Brazilië. Het datacenter staat in Navegantes, een gemeente in de Braziliaanse deelstaat Santa Catarina in het zuiden van het land.

De nieuwe productielocatie van het Schiedamse Huisman wordt gebruikt voor de constructie van offshore-apparatuur voor de Braziliaanse markt. De locatie bestaat uit een grote productiehal, een werkvoorbereidings- en lashal en een kantoorgebouw. Op termijn wordt ook een magazijn, testfaciliteiten en een schilderlocatie toegevoegd.

Ontwerp en realisatie

De locatie is door All IT Rooms voorzien van een nieuw datacenter. Het bedrijf heeft naast het ontwerp van de computerruimte ook de realisatie van het project op locatie voor rekening genomen.

Het nieuwe datacenter in Brazilië is gebaseerd op het ontwerp van de computerruimte die in 2009 in het hoofdkantoor van Huisman in Schiedam is gebouwd. Het gaat om een modulair datacenter met een energiezuinige koeling, waarvan de capaciteit in 2011 werd verdubbeld. Uniformiteit stond bij de bouw van het nieuwe datacenter in Brazilië centraal. Huisman kan beide locaties op een eenduidige manier beheren, wat het beheer vereenvoudigt.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

Digitalisering in datacenters: wat betekent dat voor het ontwerp en de operationele fase?

De applicaties die we elke dag gebruiken veranderen en worden veeleisender waar het om infrastructuur. Er moeten meer gegevens in realtime worden verwerkt, met een lagere latency. Er is aanzienlijk meer symmetrie nodig om grote hoeveelheden oost-westverkeer te ondersteunen. Bovendien is er een sterk toegenomen behoefte aan flexibiliteit.

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Na telecombranche groeit nu ook in energiesector interesse in datacenters

Eerder investeerde al Amerikaanse en Scandinavische energiebedrijven in der datacentersector, nu zien we hetzelfde fenomeen ook in Spanje. Het Spaanse energiebedrijf Iberdrola streeft namelijk naar een uitbreiding van zijn activiteiten

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.