DataStax en HP lanceren DataStax Enterprise on HP Moonshot

hp-moonshot-1500-chassis

DataStax en HP lanceren gezamenlijk DataStax Enterprise (DSE) on HP Moonshot, een databasemanagementoplossing gericht op efficiëntie en schaalbaarheid. Bedrijven hebben behoefte aan real-time inzichten in extreem grote, snel veranderende, dynamische en ongestructureerde data. DSE on HP Moonshot levert organisaties een oplossing gericht op het verwerken van grote hoeveelheden dat afkomstig van meerdere servers.

DataStax is een leverancier van Apache Cassandra aan grootzakelijke gebruikers. Het bedrijf richt zich op Fortune 2000-partijen en stelt een derde van alle Fortune 100-bedrijven als klant te hebben. De NoSQL database van Apache Cassandra is ontwikkeld om te kunnen schalen op een grote hoeveelheid kleine servers. Dit is mogelijk dankzij de architectuur waarop de database is gebouwd, die van meerdere kleine servers één grote server maakt. Hierbij wordt geen master of slave aangewezen, zoals bij veel concurrerende oplossingen wel het geval is. Iedere server kan dus zonder problemen worden vervangen. Dit maakt op- of afschalen zeer eenvoudig.

Geschikt voor HP Moonshot servers

Dit maakt de oplossing geschikt voor de energie-efficiënte HP Moonshot servers. De servers bieden ruimte aan een grote hoeveelheid ARM-servercartridges, die met een grote dichtheid in een behuizing worden geplaatst. Samen hebben de partijen op basis van HP Moonshot server en Apacha Cassandra een oplossing ontwikkeld die een kost-efficiënte manier moet opleveren om rijke data op te slaan.

DSE on HP Moonshot is per direct beschikbaar. Meer informatie is te vinden in deze technische whitepaper.

Dossiers