Cegeka en ICTroom starten bouw van datacenter Sittard-Geleen

iStock_000001759899Largedatacenter

Het Belgische ICT-bedrijf Cegeka en ICTroom zijn gestart met de bouw van een nieuw datacenter in het Nederlandse Sittard-Geleen, Zuid-Limburg. Het moet het meest energie-efficiënte datacenter van Nederland worden een Tier III-label krijgen.

Op vrijdag 10 april vond de eerste spadesteek plaats in aanwezigheid van alle betrokken partijen. Marco Witteveen en Luc Greefs waren aanwezig namens opdrachtgever Cegeka, Honoré du Puy en Norbert Engbers namens datacenterspecialist ICTroom en wethouder Meekels namens de gemeente Sittard-Geleen.

Betrokkenheid ICTroom

ICTroom investeert in het nieuwe datacenter. Deze partij draagt daarnaast zorg voor het ontwerp en de realisatie. Cegeka is exclusief huurder en vult deze aan met Managed IT Services voor haar klanten.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.