Intel overweegt chipfabrikant Altera over te nemen

Intel wil chipfabrikant Altera overnemen. De twee bedrijven zouden hierover in onderhandeling zijn.

Dit meldt The Wall Street Journal op basis van anonieme bronnen. Altera ontwikkelt halfgeleiders voor onder andere servers in datacenters. Met de overname van Altera zou Intel zijn aanwezigheid op de markt voor datacenterapparatuur willen vergroten.

Fors prijskaartje

Met de overname zou een fors prijskaartje gemoeid zijn en mogelijk zelfs de grootste overname van Intel ooit worden. WSJ wijst op het feit dat Intel voor zover bekend 14,1 miljard dollar in kas heeft. Dit terwijl de marktwaarde van Altera 10,5 miljard dollar bedraagt. Intel nam in 2010 McAfee over voor 6,8 miljard dollar.

Indien Intel inderdaad Altera overneemt zou het de tweede grote overname zijn in korte tijd op de markt voor halfgeleiders. Begin maart kondigde het Nederlandse NXP Semiconductors de overname van Freescale aan.

Meer over
Lees ook
nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

nLighten neemt 7 edge datacenters van EXA Infrastructure over

  Overname opent nieuwe markten voor nLighten in België, Zwitserland en Spanje en breidt de aanwezigheid in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Nederland uit.   nLighten heeft de overname bekendgemaakt van zeven edge datacenters van EXA Infrastructure. Deze stap versterkt de positie van nLighten als marktleider binnen de Europese1

Technisch dienstverlener Unica neemt  Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt Eljes Infrastructurele Projecten over

Technisch dienstverlener Unica neemt het bedrijf Eljes Infrastructurele Projecten over dat actief is in de aanleg van glasvezelnetwerken voor datacenters en networkproviders in de Benelux.

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Concentratie in testmarkt: Viavi neemt Spirent over

Viavi Solutions heeft aangekondigd Spirent Communications over te nemen als onderdeel van een deal ter waarde van 1,277 miljard dollar.