‘BladeRoom heeft Facebook datacentertechniek in vertrouwen gedeeld’

Modern interior of server room in datacenter

BladeRoom Group, het bedrijf dat Facebook heeft aangeklaagd wegens diefstal van haar datacenterontwerp, heeft Facebook eerder hulp aangeboden bij het bouwen van nieuwe datacenters. Via dit overleg zou Facebook een techniek van BladeRoom in handen hebben gekregen die helpt modulaire datacenters snel en efficiënt te bouwen.

Dit blijkt uit de aanklacht. Eind maart kwam het nieuws naar buiten dat BladeRoom Facebook voor de rechter daagt. Het bedrijf beschuldigt Facebook van diefstal van intellectueel eigendom. Facebook zou de gewraakte techniek ook nog eens openbaar hebben gemaakt via het Open Compute Project. BladeRoom wil daarom van Facebook een schadevergoeding en eist dat alle partijen de techniek niet langer gebruiken.

Facebook zou de techniek gebruikt hebben bij de bouw van haar datacenter in het Zweedse Lulea, dat in 2014 zijn deuren opende. De techniek zou verwerkt zijn in Facebook’s Rapid Deployment Data Center (RDDC), dat door Emerson Network Power in opdracht van Facebook werd gebruikt in het Lulea datacenter.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)