Juniper Networks introduceert QFX10000-reeks spine switches

juniper-networks-qfx10000

Juniper Networks introduceert de QFX10000-reeks spine switches. Daarnaast lanceert het bedrijf de Junos Fusion-software voor datacenters. Juniper wil datacenterbeheerders hiermee helpen hun datacenteromgeving eenvoudiger op te schalen.

De oplossingen zijn gericht op traditionele datacenters met kleine tot web-scale omgevingen. Daarnaast zijn ook cloudproviders een doelgroep van de nieuwe spine switches. De QFX10000-reeks is voorzien van de nieuwe Q5-chips van Juniper Networks, een ASIC bedoeld om de schaalbaarheid van poortdichtheid van netwerken te vergroten. De QFX10000 is leverbaar met 10-, 40- en 100GE-poortdichtheden.

Drie switches

De QFX10000-reeks bestaat uit drie switches: de QFX10002, QFX10008 en QFX10016. Alle spine switches uit de reeks zijn uitgerust met een Q5-chip van Juniper Networks. De QFX10002 is een compacte switch met een 100GE-dichtheid in een 2U-vormfactor. De switch kan indien gewenst worden uitgebreid naar 40GE en 100GE.

De QFX10008 is een modulair chassis dat is voorzien van acht slots. De switch biedt een 100GE-poortdichtheid en systeemcapaciteit tot 48 Tbps. De QFX10016 is de grote broer van de QFX10008, is voorzien van zestien sloten en biedt een systeemcapaciteit tot 96 Tbps.

Junos Fusion

Daarnaast lanceert Juniper Networks de Junos Fusion software. Deze open architectuur is bedoeld om de samenhang binnen het netwerk te vergroten door gebruik te maken van automatisering. Het volledig datacenter kan met de software worden beheerd als één netwerk. Beheerders hoeven dus niet langer individuele netwerkcomponenten te beheren, wat het beheer vereenvoudigd. De uitrol en configuratie van nieuwe netwerken kan in hoge mate worden geautomatiseerd.

Meer over
Lees ook
Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute lanceert Sustainability Assessment-toolvoor datacenters en digitale infrastructuur

Uptime Institute heeft Sustainability Assessment geintroduceerd, een beoordelingstool die organisaties in staat stelt om duidelijk de duurzaamheidsreferenties van hun digitale infrastructuur te beoordelen, te benchmarken en te demonstreren aan al hun stakeholders.

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google introduceert ARM-gebaseerde Axion CPU voor datacenters

Google heeft aangekondigd dat het zijn eerste op maat gemaakte ARM-gebaseerde processor voor datacenters, Axion, heeft ontwikkeld. Deze nieuwe processor is gebaseerd op Neoverse V2 processor-cores

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit gaat samen met Cisco datacenters duurzamer maken

Panduit heeft zijn intelligente PDU (iPDU) geïntegreerd met het Cisco Nexus Dashboard. Deze integratie geeft datacentermanagers een beter inzicht in het energieverbruik, de CO2-voetafdruk en de totale kosten (TCO)