Juniper Networks verbetert prestaties van SRX5000-firewalls

Juniper Networks lanceert Express Path, optimalisatiesoftware die de prestaties van de Juniper Networks Services Gateways uit de SRX5000-serie verbetert. De latentie van de firewalls wordt door Express Path teruggedrongen, terwijl de doorvoersnelheid wordt verhoogd tot 1 terabit per seconde (Tbps).

Met de introductie van Express Path maakt Juniper Network zijn SRX-firewalls geschikt voor de grote datavolumes waar datacenters vandaag de dag mee te maken hebben. De SRX-reeks biedt proactieve beveiliging van het dataverkeer. Hierbij wordt rekening gehouden met de gevoelige van data die wordt verwerkt en de prestaties die gebruikers van de data verlangen.

Juniper Networks speelt hiermee in op een probleem waar datacenterbeheerders al langer tegen aanlopen. Beheerders moeten data in datacenters goed beveiligen, zonder dat hiervoor consessies hoeven te worden gedaan in netwerkprestaties. Dit helpt de extreem hoge uptime die vandaag de dag verwacht wordt te realiseren.

juniper-networks-srx-series
Lees ook
Euralarm start nieuwe taskforce voor branddetectie via video

Euralarm start nieuwe taskforce voor branddetectie via video

Euralarm heeft de oprichting aangekondigd van een nieuwe Task Force, genaamd Video Brand-detectie of Video Fire Detection (VFD). Deze stap markeert voor de organisatie een belangrijke verschuiving in de benadering van brandveiligheid, door de integratie van videotechnologieën in de strijd tegen brandgevaar in onder andere datacenters. De zog1

Nieuw onafhankelijk beveiligingskeurmerk voor panden met hoog risico als datacenters

Nieuw onafhankelijk beveiligingskeurmerk voor panden met hoog risico als datacenters

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) heeft een nieuw keurmerk, BORG-A, ontwikkeld, gericht op de beveiliging van panden met een hoog risico. Ook datacenters vallen volgens het CCV in deze categorie. Dit certificatieschema is het resultaat van uitgebreide pilots en praktijkproeven bij beveiligingsbedrijven en is nu klaar voo1

Uit Duits datacenter gestolen SSD’s tonen opnieuw problemen met security-procedures aan

Uit Duits datacenter gestolen SSD’s tonen opnieuw problemen met security-procedures aan

Een SSD die verdwenen was uit een datacenter van SAP in Walldorf is opgedoken op eBay. Dat meldt The Register in een artikel.