‘Apple wordt de grootste verbruiker van zonne-energie in de VS’

Apple is eigenaar van een flink aantal datacenters, die gezamenlijk veel energie verbruiken. Het bedrijf zet daarom vol in op zonne-energie op haar datacenters op een duurzame wijze aan te drijven en het milieu te ontlasten. Apple wordt hierdoor mogelijk dit jaar nog de grootste zakelijke verbruiker van zonne-energie in de Verenigde Staten (VS).

Dit stelt Ken Johnson, vice president communicatie bij de Solar Energy Industry Association (SEIA) tegenover Infoworld. Wallmart voert de lijst aan met grootste zakelijke gebruikers van zonne-energie al drie jaar aan. Het bedrijf kiest vooral voor het installeren van zonnepanelen op daken van winkels en kantoren. Apple kiest voor een andere aanpak en legt enorme velden met zonnepanelen aan. Het IT-bedrijf uit Cupertino is volgens Johnson hard weg de eerste plaats van Wallmart over te nemen.

Apple maakte eerdere maand bekend 850 miljoen dollar te investeren in een nieuw zonnepark dat wordt gebouwd in samenwerking met First Solar. Dit park moet Apple 130MW aan zonne-energie gaan leveren. “Deze deal is een soort verzekering voor Apple. De zon zal ook op 25 jaar nog volop schijnen, waardoor Apple zeker stelt emissievrije energie te krijgen tegen dezelfde redelijke prijs - zelfs in 2040”, zegt Amit Ronen, directeur van het Solar Institute van de Amerikaanse George Washington University tegenover Infoworld.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

Nieuw datacenter van AWS draait geheel op nucleaire energie

kunnen (kleine) nucleaire reactoren een haalbare oplossing zijn voor de leveringsproblemen rond elektriciteit? De discussie - zie bijvoorbeeld hier op LinkedIn - krijgt extra aandacht naar aanleiding van de recente overname door Amazon Web Services van een datacenter

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

Wat doe ik met gebruikte datacenterapparatuur?

De eerste Circulaire-IT.nl Community Netwerk Meeting, op 23 april, richt zich op duurzaamheid in computerruimtes, datacenters en professionele IT-apparatuur. De Community Netwerk Meeting van Circulaire-IT.nl vindt plaats bij Eurofiber in de ‘Matriarch.

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Een datacenter complex? Kijk dan eens naar deze chipfabriek

Wie van mening is dat een datacenter een complexe technische omgeving is, doet er goed aan eens naar deze Youtube-video te kijken. Intel heeft deze video - ook wel de grootste 'unboxing'-video ooit genoemd - onlangs gedeeld. Hierin wordt de installatie van ASML's $380 miljoen kostende High-NA lithografiemachine in hun fabriek in Oregon getoond.